0

Σε 3.551 ανήλθαν τα νοικοκυριά στη βόρεια Αθήνα που ενισχύονται από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ρεύμα για Όλους».


H επιδότηση των 150 ή 100 ευρώ, για το έτος 2017 καταβλήθηκε ήδη στους δικαιούχους και αποτυπώνεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωφελούμενοι είναι χαμηλόμισθοι, άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.


Οι δικαιούχοι ανά δήμο της βόρειας Αθήνας είναι: Νέα Ιωνία 605, Μαρούσι 430, Χαλάνδρι 412, Ηράκλειο 370, Κηφισιά 340, Αγία Παρασκευή 305, Μεταμόρφωση 282, Παπάγος – Χολαργός 223, Λυκόβρυση – Πεύκη 191, Πεντέλη 182, Βριλήσσια 119, Φιλοθέη – Ψυχικό 92.

«Τα πλεονάσματα δίκαια πίσω στους πολίτες και όχι προθεσμιακές στις τράπεζες», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε: «Με συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης διασφαλίσαμε για δεύτερη χρονιά την πρόσβαση χιλιάδων νοικοκυριών στο βασικό κοινωνικό αγαθό που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Πέντε εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μέσω του προγράμματος “Ρεύμα για Όλους”. Και συνεχίζουμε να διευρύνουμε το δίκτυο κοινωνικής προστασίας στηρίζοντας τα 31 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, με αγορά υλικοτεχνικής υποδομής, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με 30 εκατομμύρια για την αγορά 92 “πράσινων” λεωφορείων».

Επιδότηση ρεύματος στη Δυτική Αττική

Στο μεταξύ, αύξηση κατά 24%, εμφανίζουν τα επιδοτούμενα νοικοκυριά και στους πέντε Δήμους της Δυτικής Αττικής, όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Βασιλείου, με αφορμή τη συνολική αποτίμηση των ωφελουμένων του προγράμματος «Ρεύμα για Όλους» που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με επιδότηση από 100 έως 150 ευρώ.

Ειδικότερα, στη Δυτική Αττική τα επιδοτούμενα νοικοκυριά, από 1.060 την περασμένη χρονιά έφτασαν στα 1.395.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής δήλωσε σχετικά: «Το ρεύμα δεν είναι πολυτέλεια αλλά κοινωνικό αγαθό».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top