0
Ένα άγνωστο εύρημα οδηγεί τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση με χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής, τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Πρόκειται για βίντεο από κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει τις κινήσεις των δύο δραστών, καθώς επίσης τον τρόπο που προσέγγισαν και αποχώρησαν από το σημείο, αμέσως μετά το χτύπημα. 


Το βίντεο βρίσκεται ήδη από το πρωί της Δευτέρας στα χέρια των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, που ανέλαβαν την έρευνα για το συμβάν.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, από την επεξεργασία του προέκυψε ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο, καθώς και ότι προσέγγισαν και αποχώρησαν από το σημείο με μοτοσικλέτα. Επίσης, έχουν καταγραφεί η εξωτερική εμφάνιση των τρομοκρατών, ο τρόπος κάλυψης των χαρακτηριστικών τους όπως και ο τύπος της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαιναν. Τα παραπάνω ευρήματα ενισχύουν την πεποίθηση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. ότι πίσω από την επίθεση με χειροβομβίδα στο αστυνομικό τμήμα της Καισαριανής βρίσκονται μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». 

Η συγκεκριμένη ομάδα εξάλλου είχε επιχειρήσει πανομοιότυπη επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας, τον Νοέμβριο του 2016. Και τότε οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Περνώντας μπροστά από το κτίριο της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Γαλλίας, στην οδό Βασ. Σοφίας, είχαν πετάξει μια αμυντικού τύπου χειροβομβίδα εναντίον της αστυνομικής σκοπιάς. Ο αστυνομικός φρουρός είχε τραυματιστεί ελαφρά στα πόδια από τα σκάγια.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia λίγες ώρες μετά το προχθεσινό συμβάν αναφέρεται ότι η επίθεση στο τμήμα έγινε «για τον απεργό πείνας - δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου». 

Πρόκειται για τον 29χρονο αναρχικό που μετήχθη βίαια το περασμένο Σάββατο από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Λάρισας, πυροδοτώντας κύμα σοβαρών αντιδράσεων από μερίδα του αναρχικού χώρου. Είχε συλληφθεί την 28η Οκτωβρίου έξω από σπίτι-κρησφύγετο με εκρηκτικά στο κέντρο της Αθήνας και μερικά μόλις εικοσιτετράωρα αργότερα, το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου, τα μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχαν πραγματοποιήσει επίθεση - απάντηση, ανοίγοντας πυρ με Καλάσνικοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη. 

Ως άμεση απάντηση στην πρόσφατη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου αξιολογείται και το «χτύπημα» της Δευτέρας.

Η επίθεση στην Καισαριανή σημειώθηκε στις 5 τα ξημερώματα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στα πόδια ένας οδηγός ταξί. «Η συγκεκριμένου τύπου χειροβομβίδα έχει 1.600 σκάγια που μετά την έκρηξη διασκορπίστηκαν σε ακτίνα δεκάδων μέτρων. 

Ηταν καθαρά θέμα τύχης ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ότι ο οδηγός δεν τραυματίστηκε πιο σοβαρά», δήλωσε αρμόδια αστυνομική πηγή, προσθέτοντας ότι θραύσματα της χειροβομβίδας έπληξαν και την αστυνομική σκοπιά. Τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση επικράτησε σύγχυση και μάλιστα ανάμεσα στα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν η επίθεση να είχε στόχο γειτονικό οπωροπωλείο ή ο τραυματισμός του οδηγού ταξί να είχε προκληθεί από έκρηξη σε λάμπα του δήμου. 

Η κατάσταση ξεκαθάρισε όταν αρχικά πυροτεχνουργοί εντόπισαν υπολείμματα χειροβομβίδας στο σημείο και κυρίως όταν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής «έτρεξαν» το βίντεο στο οποίο είχαν αποτυπωθεί οι κινήσεις των δραστών. Το κείμενο που αναρτήθηκε το μεσημέρι στο Indymedia ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει όσα είχαν γίνει ήδη γνωστά...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top