0
Ο αστυνομικός κρατάει τον ανήλικο γιο του στην αγκαλιά του, «εν ώρα εργασίας». Μια απόπειρα ληστείας στο Σάο Πάολο εξελίχθηκε σε ανταλλαγή πυρών ενώ ο αστυνομικός κρατάει το παιδί του.


Τα εγκληματικά περιστατικά στις βραζιλιάνικες μεγαλουπόλεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που σημειώνονται θανατηφόρα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κακοποιών με αρκετούς πολίτες να βρίσκονται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Ένα ανάλογο περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας σε ένα φαρμακείο στο Κάμπο Λίμπο στα προάστεια του Σάο Πάολο, όταν δύο οπλισμένοι κακοποιοί εισέβαλαν με σκοπό να πάρουτν τις εισπράξεις από τα ταμεία του καταστήματος.

Για κακή τους τύχη, όμως, εντός του καταστήματος βρίσκεται κι ένας αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, μαζί με τη σύζυγο και το ανήλικο παιδί τους, ο οποίος μόλις αντιλαμβάνεται την απόπειρα ληστείας αναλαμβάνει δράση.

Αφού φωνάζει στους ληστές να σταματήσουν, δηλώνοντας την ιδιότητά του, εκείνοι στρέφουν τα όπλα τους προς την κατεύθυνσή του, τη στιγμή που κρατάει αγκαλιά το παιδί του.

Ο λοχίας Rafael Souza, οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας υπηρετεί σε μία από τις πιο μάχιμες μονάδες της βραζιλιάνικης αστυνομίας, χωρίς να διστάσει δευτερόλεπτο βγάζει το υπηρεσιακό του περίστροφο κι αρχίζει να πυροβολεί, τραυματίζοντας θανάσιμα τον ένα δράστη.

Στη συνέχεια κι αφού δίνει το κατατρομαγμένο παιδί στη σύζυγό του, συνεχίζει την καταδίωξη του δεύτερου ληστή, ο οποίος μετά από λίγα δευτερόλεπτα πέφτει κι εκείνος νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού- «εξολοθρευτή».












loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top