0
Εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στους νομούς Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας και Κέρκυρας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης συνεργάστηκε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης, του Τμήματος 'Αμεσης Δράσης και της Διμοιρίας Υποστήριξης καθώς και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.

Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε Ιωάννινα, Αγρίνιο, Βόνιτσα και Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας συνελήφθησαν ένας 36χρονος ως εγκέφαλος της σπείρας, καθώς και ακόμη 11 άτομα, ως μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη 7 προσώπων που αναζητούνται για εμπλοκή στην υπόθεση.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία, για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράνομης οπλοκατοχής. Επιπρόσθετα, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 27χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση και απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 132 κλοπές ή απόπειρες σε σπίτια, εκ των οποίων 81 διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, 40 στην Λευκάδα , 6 στα Ιωάννινα, 2 στην Πρέβεζα, 2 στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και μία περίπτωση διάρρηξης σε περιοχή της Κέρκυρας. Η συνολική λεία της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τις 140.000 ευρώ.


Όπως προέκυψε, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση τουλάχιστον από τον Μάιο του 2017 ,επιχειρούσαν οργανωμένα με σχέδιο, είχαν συγκεκριμένη μεθοδολογία, καταμερισμό περιοχών και διασύνδεση των μελών και διέπρατταν κλοπές ή διαρρήξεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα, ήταν δομημένη με τη μορφή οργάνωσης «οικογενειακού σχήματος», με αρχηγικό μέλος τον 36χρονο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους κατά περίπτωση. Οι δράστες συνδέονται με οικογενειακούς δεσμούς.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 2.190 ευρώ και των 11.000 λιρών Ιταλίας, ως προερχόμενο από την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης, αεροβόλο όπλο με διόπτρα, κυνηγετικό όπλο, 3 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων και 23 κινητά τηλέφωνα.


Οι περισσότεροι εκ των δραστών, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

  • Πηγή Φωτό: astynomia.gr


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top