0
Τέλος στη δωρεάν στάθμευση σε χώρους πλησίον των σταθμών του μετρό «Εθνική Άμυνα» και «Δουκίσσης Πλακεντίας», ύστερα από διαγωνισμό που προκήρυξε πριν από λίγες ημέρες η Αττικό Μετρό.


Πρόκειται για δύο ιδιόκτητους χώρους πλησίον των σταθμών μετρό «Εθνική Άμυνα» και «Δουκίσσης Πλακεντίας», οι οποίοι μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ως ελεύθεροι χώροι στάθμευσης.

Η αξιοποίηση των δύο ακινήτων εκκρεμούσε εδώ και χρόνια, στερώντας πολύτιμα έσοδα από την Αττικό Μετρό.

Η πρώτη έκταση, στον σταθμό «Εθνική Άμυνα», έχει εμβαδόν περίπου 6.400 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 200 θέσεις στάθμευσης. Ο χώρος είχε αρχικά διαμορφωθεί για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης ΙΧ και αστικών και υπεραστικών λεωφορείων.


Ο χώρος στάθμευσης πλησίον του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» έχει εμβαδόν 15.200 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει περίπου 500 θέσεις στάθμευσης. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο διαφορετικούς χώρους, με τον δεύτερο να βρίσκεται άνωθεν του αμαξοστασίου του Μετρό.

Οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θα πρέπει να προχωρήσουν σε εργασίες διαμόρφωσης των χώρων εντός εξαμήνου πριν αυτοί λειτουργήσουν ως χώροι στάθμευσης.

Σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης, η χρέωση της στάθμευσης για τις 4 πρώτες ώρες δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ και η 12ωρη τα 6 ευρώ. Οι χώροι στάθμευσης θα πρέπει να λειτουργούν κατ ελάχιστον τις ώρες λειτουργίας του Μετρό, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών.

Μέσα στο καλοκαίρι, η Αττικό Μετρό προκήρυξε διαγωνισμό για την εκμίσθωση χώρου στάθμευσης 200 θέσεων πλησίον του σταθμού Χαλάνδρι (δεύτερος χώρος, δίπλα σε αυτόν που λειτουργεί ήδη). Ο μοναδικός ελεύθερος χώρος στάθμευσης ιδιοκτησίας Αττικό Μετρό θα είναι πλέον μόνο ο χώρος στο σταθμό Κατεχάκη. Οργανωμένοι χώροι στάθμευσης μέσω παραχώρησης λειτουργούν ήδη στους σταθμούς Συγγρού-Φιξ, Χαλάνδρι, Νομισματοκοπείο και Αγία Μαρίνα, ενώ ειδική περίπτωση είναι ο χώρος στάθμευσης του Κεραμεικού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top