0
Ήταν παραμονή των Tαξιαρχών, της εορτής της αεροπορίας, όταν το αεροσκάφος της
Πολεμικής Aεροπορίας με κυβερνήτη τον Στυλιανό Παναγυφτόπουλο κατέπεσε στην περιοχή της Mπέλλα Bίστα στην Χίο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο κυβερνήτης του!


Όλοι τότε είχαν μιλήσει για την θυσία του Υποσμηναγού, αφού ο Παναγυφτόπουλος θα μπορούσε να είχε σωθεί -όπως έγινε γνωστό από τα διάφορα πορίσματα- αν έκανε έγκαιρα χρήση του μηχανισμού εκτόξευσης από το αεροσκάφος.

Στις 7 Νοεμβρίου 1994, στην διάρκεια ασκήσεως πάνω από το αεροδρόμιο της Χίου, το αεροσκάφος Mirage F-1CG, παρουσίασε βλάβη!

Χωρίς να κάνει χρήση του αυτόματου συστήματος εκτόξευσης πιλότου, κάτι που θα έσωζε την ζωή του αλλά το αεροσκάφος θα οδηγούνταν ακυβέρνητο στα σπίτια της πόλης, προτίμησε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.


Έτσι πιλοτάροντάς το μέχρι τον παραλιακό δρόμο, το Mirage προσέκρουσε λίγα μέτρα πριν την θάλασσα, με μοναδικό θύμα τον ίδιο τον πιλότο!


Άφησε πίσω την σύζυγό του και τον λίγων ετών γιο του, που και εκείνος ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του αποφοίτησε από την Σχολή Ικάρων (τμήμα Μηχανικών).


Υποσμηναγός Στυλιανός Παναγυφτόπουλος


Γεννήθηκε στην Νίκαια Αττικής το 1966.
Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων τον Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1988 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού.Υπηρετούσε στην 342 Μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα).
   

Υποσμηναγός Στυλιανός Παναγυφτόπουλος: ΠΑΡΩΝ
 
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top