0
Ένα απόφθεγμα του Πασά Μεχμέτ το 1573 για την Κύπρο, χρησιμοποίησε  ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, για να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται η Τουρκία από δυτικές χώρες εδώ και αρκετό διάστημα, αναφορικά με την κατάσταση στο εσωτερικό αλλά και τις γεωστρατηγικές της επιλογές, αναφορικά με τις σχέσεις της με την Ρωσία.


Μιλώντας κατά την σημερινή συνεδρίαση του κόμματός του του ΑΚΡ, ο Ρ.Τ. Ερντογάν «θυμήθηκε» την Κύπρο για να απαντήσει στις επικρίσεις, στέλνοντας μήνυμα όχι μόνο προς τη Δύση αλλά και προς την Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις γεωτρήσεις που πραγματοποιεί η κυπριακή Δημοκρατία στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος, τον οποίο η Ελλάδα πρόκειται να υποδεχθεί για επίσημη επίσκεψης(!) είπε:

«Υπάρχει μια έκφραση που έγραψε ο Πασάς Μεχμέτ προς τον πρέσβη της Βενετίας: Εμείς, με την κατάκτηση της Κύπρου, σας κόψαμε το χέρι, ενώ εσείς, στον πόλεμο του 1571, μάς ξυρίσατε απλά τα γένια», για να προσθέσει ότι «το χέρι που κόβεται δεν ξαναφυτρώνει, αλλά το μούσι που ξυρίζεται, ξαναβγαίνει πιο δυνατό» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και συμπλήρωσε: 

«Δεν θα σταματήσουμε, θα τα ξεπεράσουμε όλα. Το αίμα ενός ήρωά μας, δεν συγκρίνεται ούτε με το αίμα χιλίων τρομοκρατών. Αυτό να το γνωρίζουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top