0
Ετοιμάζεται πρωτάθλημα χωρίς τον Παναθηναϊκό; Επιστολή που έστειλε, την Τετάρτη 8/11, η Nova σε όλα τα μέλη του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκας δείχνει ότι το συνδρομητικό κανάλι δεν είναι καθόλου σίγουρο για το τι μέλλει γενέσθαι με τους πράσινους

Στην επιστολή, που παρουσιάζει το gazzetta και που υπογράφεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nova, κ. Πάνο Παπαδόπουλο με αποδέκτες της 16 ομάδες του πρωταθλήματος εκφράζεται ο προβληματισμός για την κατάσταση στο «τριφύλλι».

Η συνδρομητική τηλεόραση, που έχει την ευθύνη για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση χαρακτηρίζει το ζήτημα του Παναθηναϊκου «σημαντικό και ακανθώδες» , ενώ γίνεται λόγος για τα δημοσιεύματα του τύπου που αναφέρουν ότι ο σύλλογος αντιμετωπίζει πολλά και δυσεπίλυτα οικονομικά προβληματα!

Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου καλά

Ένα σενάριο προβλέπει τον υποβιβασμό στη Γ' Εθνική. Εν συντομία, εννοούν τη διάλυση της ΠΑΕ προκειμένου να απαλλαγεί από τα χρέη που τη βαραίνουν και την επανασύσταση της, ώστε να επανέρθει καθαρή στη Superleague κατά το παράδειγμα της ΑΕΚ. 

Μόνο που οι περισσότεροι αγνοούν ότι σε σχέση με την επιλογή της Ένωσης προ ετών, έχει μεσολαβήσει μία σημαντική αλλαγή. Πλέον, όποια ομάδα υποβιβαστεί στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, τα χρέη της δεν διαγράφονται αλλά την περιμένουν να γυρίσει...

Συγκεκριμένα, εάν ο Παναθηναϊκός υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική και έπειτα, προβιβαστεί στη Football League, η νέα εταιρία που θα συσταθεί (είτε από τον Ερασιτέχνη, είτε μέσω συγχώνευσης) θα αναλάβει τις υποχρεώσεις που είχε η παλαιότερη όταν διαλύθηκε.

Το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ είναι ξεκάθαρο στη διατύπωση του:

"… σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο, ΑΑΕ (Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία) τίθεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ από το ίδιο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο ή, σε περίπτωση συγχώνευσης, από το Σωματείο που θα προέλθει ή θα παραμείνει από τη συγχώνευση, η νέα αυτή ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη σε όλες εν γένει τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και προς οποιονδήποτε τρίτον, των οποίων η γενεσιουργός αιτία ανάγεται στο χρονικό διάστημα έως τη θέση της σε εκκαθάριση, εφόσον δεν έχει επέλθει για καθεμία απ’ αυτές παραγραφή σύμφωνα με τις ισχύουσες για κάθε περίπτωση διατάξεις".

Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός θα υποβληθεί σε μία ταλαιπωρία που θα κηλιδώσει την ιστορία του και το μέγεθος του, χωρίς να ξεχρεώσει... Επιπροσθέτως, εφεξής η ομάδα που υποβιβάζεται λόγω χρεών, υποχρεώνεται να μείνει τρία χρόνια στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, προτού αποκτήσει το δικαίωμα της ανόδου. Δηλαδή για να επανέλθει στη Σούπερ Λίγκα (αν παίρνει διαδοχικούς προβιβασμούς) θα χρειαστούν έξι χρόνια!

Πρακτικά, ο μόνος τρόπος να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός και να απαλλαγεί από τα χρέη, είναι με την επανασύσταση της ΠΑΕ να μην υιοθετηθεί το όνομα και το έμβλημα του Συλλόγου... Επομένως, μία άλλη ονομασία και ένα άλλο σήμα, κάτι που φυσικά δεν θα έχει καμία σχέση με το Τριφύλλι όπως το γνωρίζουμε σήμερα....

Εν ολίγοις δεν θα μπορεί να διεκδικήσει ούτε την ιστορία του Παναθηναϊκού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ούτε από τους οπαδούς του,αλλά ούτε και από τους οπαδούς των αντιπάλων του.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top