0
Η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων της 17N και τις οικογένειές τους, τονίζει σε σημερινή του ανάρτηση στο Twitter o Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, εκφράζοντας την έντονη αποδοκιμασία των ΗΠΑ για την εν λόγω απόφαση.


Στην ανάρτησή του, ο κ. Πάιατ εξηγεί ότι σέβεται την ανεξαρτησία των δικαστικών θεσμών, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η απόφαση για τη σημερινή άδεια προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειες τους. 

«Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες που προέρχονται από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας και εναντιώνονται στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να απελευθερώσει έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της 17 Νοέμβρη. 

Οι δημοκρατίες μας βασίζονται στους ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, ωστόσο η συγκεκριμένη άδεια προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειές τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.


O κ. Πάιατ συνόδεψε την ανάρτησή του με τη φωτογραφία μιας πλακέτας που βρίσκεται στην Αμερικανική πρεσβεία και είναι αφιερωμένη στη μνήμη «όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας στην Ελλάδα». 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πλακέτα στα θύματα της τρομοκρατίας που χάθηκαν υπηρετώντας την αμερικανική διπλωματική αποστολή, των οποίων τα ονόματα αναφέρονται πάνω από μια ρήση του Θουκυδίδη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top