0
Ένα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει καρέ καρέ τη σύλληψη του 58χρονου δολοφόνου της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο ήρθε στο φως της δημοσιότητας 

Στο βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο σεσημασμένος 58χρονος που σκότωσε με 14 μαχαιριές την άτυχη 32χρονη, φαίνεται να περπατά αμέριμνος σε γειτονιά της Ριζούπολης. 

Φορά τζιν παντελόνι, γκρι φούτερ με κουκούλα και δερμάτινο μπουφάν, ενώ στα χέρια του κρατά έναν καφέ και  μια σακούλα με ένα τετράδιο. 

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο


Τη στιγμή εκείνη τον πλησιάζουν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι τον αιφνιδιάζουν, τον ρίχνουν στο έδαφος και τον ακινητοποιούν. Στη συνέχεια του περνούν χειροπέδες και τον βάζουν στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που ήδη έχει φθάσει στο σημείο.

Η σύλληψη του 58χρονου έγινε στη συμβολή των οδών Κύκνων και Τανάγρας στη Ριζούπολη, λίγα μόλις μέτρα από την οδό Αετοράχης, όπου βρίσκεται το σπίτι της 32χρονης εφοριακού.

Τα ίχνη του δολοφόνου πρόδωσε τόσο το στίγμα του κινητού, το οποίο δεν είχε απενεργοποιήσει, όσο και οι πληροφορίες που έδωσε στους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, στο οποίο πουλήθηκε το τηλέφωνο της άτυχης κοπέλας. 

Με τις εικόνες από τις κάμερες και τα στοιχεία από την ημέρα και την ώρα που βρέθηκε στα πέριξ της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι. Οι πληροφορίες του ιδιοκτήτη του καταστήματος ήταν αυτές που οδήγησαν στα ίχνη του δολοφόνου. 

Ο 58χρονος δεν έχει μόνιμη κατοικία, κατείχε ένα πολύ παλιό μηχανάκι και σύχναζε στην Ομόνοια. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να περιφέρεται στην περιοχή, χωρίς να έχει συνείδηση του περιβάλλοντος. 

Ο ίδιος, πέραν της ομολογίας του για τη δολοφονία, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία στην αστυνομία, η οποία θα προχωρήσει αύριο στις 12 το μεσημέρι σε επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση. 

«Τη σκότωσε για 25 ευρώ», λέει ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας


Την ίδια ώρα σοκάρει η αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος την σκότωσε για 25 ευρώ, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας, Απόστολος Λύτρας στον ΑΝΤ1. Μέσα στην τσάντα της είχει 5 ευρώ, ενώ για 20 ευρώ πούλησε το κινητό της αργότερα σε κατάστημα στην Ομόνοια.

«Ο δράστης ομολόγησε ότι η τσάντα της άτυχης Δώρας περιείχε μόλις 5 ευρώ και το κινητό της το πούλησε αντί 20 ευρώ», είπε συγκλονισμένος ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της άτυχης Δώρας. 


Η διαδρομή του κινητού «πρόδωσε» τον δολοφόνο της Δώρας 


Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο στα Πατήσια έπαιξαν οι πληφορορίες που έδωσε στους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που πούλησε το κινητό της άτυχης κοπέλας ο δράστης.

Οι αστυνομικοί ήδη διέθεταν κάποια στοιχεία, ωστόσο αναζητούσαν περίπου δέκα τέτοιους ανθρώπους που προωθούν κλεμμένα κινητά τηλέφωνα. 

Με τις εικόνες από τις κάμερες και τα στοιχεία από την ημέρα και την ώρα που βρέθηκε στα πέριξ της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι. Οι πληροφορίες του ιδιοκτήτη του καταστήματος ήταν αυτές που οδήγησαν στα ίχνη του δολοφόνου. 

Ο 58χρονος δεν έχει μόνιμη κατοικία, κατείχε ένα πολύ παλιό μηχανάκι και σύχναζε στην Ομόνοια. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να περιφέρεται στην περιοχή, χωρίς να έχει συνείδηση του περιβάλλοντος. 

Ο ίδιος, πέραν της ομολογίας του για τη δολοφονία, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία στην αστυνομία, η οποία θα προχωρήσει αύριο στις 12 το μεσημέρι σε επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση 

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για βαρύτατα αδικήματα προχώρησε εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 58χρονου καθ' ομολογία δολοφόνου της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Ειδικότερα, ο 58χρονος που σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές επιτέθηκε στην νεαρή κοπέλα για να της αρπάξει το κινητό της τηλέφωνο και τελικά την κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές, διώκεται πλέον για: Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εισαγγελικές αρχές διαβιβάστηκε μόνο η δικογραφία για την υπόθεση και πλέον αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 58χρονου, ο οποίος δεν αποκλείεται αύριο, Τετάρτη, να οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή.

Ο 58χρονος που φέρεται να είναι τοξικομανής ομολόγησε σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ότι αφαίρεσε τη ζωή της νεαρής εφοριακού μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο στις 18 Οκτωβρίου καταφέροντας της απανωτές μαχαιριές και στη συνέχεια πούλησε το κινητό τηλέφωνο που της άρπαξε στο κέντρο της Αθήνας.

Σεσημασμένος τοξικομανής ο δολοφόνος

Ο 58χρονος που αφαίρεσε τη ζωή της άτυχης εφοριακού είναι σεσημασμένος Έλληνας, ο οποίος κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές την 32χρονη προκειμένου να της αρπάξει το κινητό τηλέφωνο. 

Ο δολοφόνος - οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι τοξικομανής - φέρεται να ομολόγησε ότι αφαίρεσε τη ζωή της 32χρονης και στη συνέχεια πούλησε το κινητό της τηλέφωνο στο κέντρο της Αθήνας. 

Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη του μεσήλικα ληστή και δολοφόνου της εφοριακού ερευνώντας δεκάδες κάμερες της «μαρκαρισμένης» ζώνης του κέντρου όπου υπήρχαν καταστήματα που πουλούσαν μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνο. 

Το «ματωμένο» κινητό λίγα λεπτά μετά τη σφαγή της κοπέλας «μίλησε» και έδωσε στίγμα στο κέντρο και έτσι η ειδική ομάδα των αστυνομικών της Ασφάλειας που για μέρες σάρωναν τα «κόκκινα» σημεία κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και σήμερα να τον εντοπίσουν στο κέντρο της Αθήνας να περιφέρεται και να τον οδηγήσουν στη ΓΑΔΑ. 

Η άτυχη Δώρα σε παλαιότερες φωτογραφίες της




Σύμφωνα με πληροφορίες ο 58χρονος είχε στήσει καρτέρι στο νεκροταφείο με σκοπό να ληστέψει την κοπέλα. Αυτή αντιστάθηκε και πάνω στην πάλη τη μαχαίρωσε και φεύγοντας πήρε τη μπεζ τσάντα στην οποία υπήρχε και το iPhone. Οι κάμερες κατέγραψαν τις κινήσεις του συγκεκριμένου άνδρα όμως δεν ήταν αρκετές καθώς η εικόνα ήταν θολή και δεν διακρινόταν το πρόσωπο αλλά η φιγούρα του. Όταν λοιπόν είδαν την ίδια φιγούρα να μπαίνει σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας για να ξεφορτωθεί το το «ματωμένο» τηλέφωνο κατάλαβαν ότι αυτός είναι πιθανότατα ο δολοφόνος της Ζέμπερη. 

Στη συνέχεια ξεκίνησαν ένα δεύτερο κύκλο ερευνών προκειμένου να φθάσουν μέσα από μαρτυρίες στα στοιχεία της ταυτότητας του συγκεκριμένου άνδρα. Παράλληλα προσπαθούσαν μέσα από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και του dna που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης να τον «δέσουν». 

Έτσι όταν σήμερα το πρωί μαζί με άλλα άτομα που μάζεψαν από το κέντρο της Αθήνας προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους αποτυπώματα και dna με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα ο 58χρονος να σπάσει και να ομολογήσει την πράξη του. 

«Στην Ασφάλεια κρατείται ένας 58χρονος που φέρεται να είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Φέρεται να είναι ο άνθρωπος που διέπραξε την ανθρωποκτονία με σκοπό τη ληστεία όπως είχα πει από την πρώτη στιγμή. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας» τονίζει ο συνήγορος του πατέρα της 32χρονης Απόστολος Λύτρας.

Πρόκειται για επιβεβαίωση του ενός εκ των δύο βασικών σεναρίων που εξέταζαν οι αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί έλεγαν ότι επρόκειτο για ληστεία από κάποιον τοξικομανή της περιοχής που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι μέσα στο κοιμητήριο βρίσκονται άνθρωποι πονεμένοι, συναισθηματικά φορτισμένοι και ενδεχομένως απρόσεκτοι με τα προσωπικά τους αντικείμενα για να βουτήξει την τσάντα που θα του εξασφάλιζε τη δόση του και κάτι πήγε στραβά με αποτέλεσμα πάνω στο παραλήρημα να μαχαιρώσει την 32χρονη.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας


Δείτε βίντεο:
Ομολόγησε ο ύποπτος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη 



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top