0
Στις φυλακές Κορυδαλλού παρουσιάστηκε περίπου στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου ο Δημήτρης Κουφοντίνας, επιστρέφοντας από τη 48ωρη άδεια που είχε λάβει, γεγονός που πυροδότησε πολλές αντιδράσεις, εντός και εκτός των συνόρων.


Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη ο οποίος ζήτησε -και έλαβε- διήμερη άδεια για πρώτη φορά μετά την προφυλάκισή του έπρεπε να επιστρέψει στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά παρουσιάστηκε 1,5 ώρα νωρίτερα.

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί του Σαββάτου είχε φύγει από το σπίτι του στον Βαρνάβα. Μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ήταν ο γιος του Εκτωρ Κουφοντίνας και η Αγγελική Σωτηροπούλου. Πριν από την αναχώρηση, νωρίς το πρωί, ο γιος του Κουφοντίνα είχε πλησιάσει τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το σπίτι και τους κέρασε γλυκά.





Τσουνάμι αντιδράσεων από την αντιπολίτευση

Σύσσωμη η αντιπολίτευση -με προεξάρχουσα τη Νέα Δημοκρατία- στράφηκε κατά της κυβέρνησης από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της χορήγησης 48ωρης άδειας στον Κουφοντίνα.

Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί τον μεγαλύτερο δολοφόνο της χώρας, το πιστόλι της "17 Νοέμβρη", να βγαίνει από τη φυλακή» και προσέθεσε: «Ο Κουφοντίνας δηλώνει αμετανόητος. Είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Καλεί νέους ανθρώπους να γίνουν δολοφόνοι. Αυτό επιβραβεύουμε σήμερα; Ζητώ μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα».

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή εξαπέλυσε και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Φώφη Γεννηματά να δηλώνει ότι η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «η Δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις».

Η χορήγηση άδειας πήρες διπλωματικές διαστάσεις


Η χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της 17Ν, μάλιστα, πήρε και διπλωματικές διαστάσεις ως υπόθεση, καθώς έντονη ήταν η αντίδραση των χωρών που είχαν θύματα από τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης. ΗΠΑ, Βρετανία και Τουρκία αντέδρασαν με σφοδρότητα.

To Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τους φόβους του ότι ο Κουφοντίνας μπορεί να μην γυρίσει στη φυλακή, ενώ ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση ατιμάζει τη μνήμη των νεκρών»

«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, όμως είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την απόφαση να δοθεί άδεια από τη φυλακή σε έναν τρομοκράτη δολοφόνο και συμμεριζόμαστε τον πόνο που προκαλεί η απόφαση αυτή στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε Βρετανίδα πρέσβειρα.

Ανακοίνωση για τον Κουφοντίνα εξέδωσε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αναφέρει ότι είναι αδιανόητο πώς ένας τρομοκράτης που έχει σκοτώσει διπλωμάτες έχει το δικαίωμα να απολαύσει μια τέτοια ρύθμιση. 

Πώς... πέρασε την άδεια του ο τρομοκράτης της 17Ν

Ο Κουφοντίνας πέρασε την πόρτα των φυλακών το μεσημέρι της Πέμπτης. Απέξω τον περίμεναν μέλη της οικογένειάς του, φίλοι αλλά και ο γιος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, Γιώργος Βούτσης. 

Ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» βγήκε χαμογελαστός από τις φυλακές. Εκεί ήταν και ομάδα νεαρών που φώναζαν «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά». Ανάμεσά τους ήταν και ένας νεαρός που είχε συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη μαζί με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.


«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επαναστατήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου των Φυλακών το οποίο του ενέκρινε τη 48ώρη άδεια.

Το μεσημέρι της Πέμπτης το ηγετικό στέλεχος της 17Ν πήγε σε μια ταβέρνα, κοντά στο σπίτι του, στον Βαρνάβα.

Στη συνέχεια όλοι κατευθύνθηκαν προς το σπίτι, με τον Κουφοντίνα να κάθεται στη θέση του συνοδηγού, στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε.


Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετέδωσε πλάνα και από τη δεύτερη μέρα της άδεια του τρομοκράτη. Σε αυτά φαίνεται να περπατά έξω από το σπίτι του στον Βαρνάβα. Δίπλα του και πάλι ο Έκτωρ Κουφοντίνας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top