0
Το περίφημο «Kunduz», δηλαδή «Ο Κάστορας», είναι το νέο τουρκικό αμφίβιο πιο εκτίθεται από το Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, με την υπογράμμιση ότι έχει την δυνατότητα να περνά σε χρόνο ρεκόρ κάθε υδάτινο εμπόδιο, δηλαδή ποταμούς, κλπ.Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι δυνατότητες του όπως αναφέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι ίδιες και σε υδάτινο και σε γήινο περιβάλλον, δηλαδή μπορεί να περνά όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο του, αλλά η ειδικότητα του είναι να διέρχεται από ποτάμια και να πλασάρεται στην άλλη όχθη με καθαρά επιθετική πρόθεση. Η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 45 χιλιόμετρα και θεωρείται σαν το τελειότερο είδος σε αυτόν τον τομέα που έχουν αποκτήσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.


Είναι χαρακτηριστικό πως τον τελευταίο καιρό οι Τούρκοι δίνουν μεγάλη προτεραιότητα σε αμφίβια οχήματα, γεγονός που δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις τους.

Άλλωστε ο Έβρος δεν… αποτελεί σύνορο για το ιστορικό «Εθνικό Συμβόλαιο της Τουρκίας», που έχει βγάλει από τα ντουλάπια της ιστορίας ο Ερντογάν και το προβάλλει σαν νέα εθνική διεκδίκηση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top