0
Με πλαστά διαβατήρια επιχείρησαν να ταξιδέψουν χτες από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δύο πρώην υπάλληλοι της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη.


Οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 35 και 51 ετών σύμφωνα με την αστυνομία επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη στη Βουδαπέστη και φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στη γειτονική χώρα. Η σύλληψή τους έγινε, χθες, στο αεροδρόμιο Μακεδονία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της Interpol για τα αδικήματα της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης και εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας που τελέστηκαν στην πΓΔΜ. Και οι δύο ήδη έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα. Αναμένεται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία για τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ θα οδηγηθούν και στον εισαγγελέα εφετών για την ερυθρά αγγελία που έχει εκδοθεί από την Ιντερπόλ.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ηδη στη γειτονική χώρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων επί Πρωθυπουργίας Γκρουέφσκι από τις μυστικές υπηρεσίες η ανεξάρτητη ειδική εισαγγελέας Κάτσισα Γιάνεβα, που είχε οριστεί με διακομματική συμφωνία να διερευνήσει το περιεχόμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών, έχει ανακοινώσει ότι άσκησε νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον 94 φυσικών και 7 νομικών προσώπων που εμπλέκονται σε 17 υποθέσεις για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας. Η εισαγγελέας πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την προφυλάκιση 18 εξ αυτών, ανάμεσα στους οποίους και «ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος».

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, μεταξύ των προσώπων που η ειδική εισαγγελέας ζητά να προφυλακιστούν, είναι ο ηγέτης του VMRO-DPMNE και πρώην Πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βλάντιμιρ Πέσεφσκι, οι πρώην υπουργοί Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, Μίλε Γιανακίεφσκι και Ελιζαμπέτα Κάντσεσκα-Μίλεφσκα, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Κίριλ Μποζίνοφσκι, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών Σασο Μιγιαλκοφ, κ.α.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top