0
Μια από τις πιο δύσκολες ημέρες έζησαν οι Επιτελείς του ΑΤΑ και η ετοιμότητα  της Πολεμικής μας Αεροπορίας την Παρασκευή την ώρα που τα Μαχητικά μας  απογειωνόταν κατά Κύματα από τα Καταφύγια!


Η Πολεμική Αεροπορία εν μέσω θέρους με την Ελλάδα να καίγεται άκρη την άκρη και έχοντας όλα τα πυροσβεστικά της στο Αέρα ,ενώ επιχειρούσαν και τα πυροσβεστικά στον Αυλώνα της Νοτίου Αλβανίας ,βρέθηκε να δέχεται εισβολή από τουλάχιστον τριών σημείων στο FIR Αθηνών την ώρα που νέος Α/ΓΕΑ της Τουρκίας έστελνε 14 Μαχητικά και 2 Κατασκοπευτικά εναντίον μας !


Το Τούρκικο τσογλάνι Ο Πτέραρχος Χ. Κουγιουκακούζ και εδώ πρέπει να προσέξουν οι Επιτελείς του  ΑΤΑ δεν έχει ούτε Ιερό ούτε Όσιο …Να θυμηθούμε ότι κατά την πτώση του Ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην νήσο Κίναρο απαγόρευσε και έβγαλε πολεμικά όταν η Ελλάδα προσπαθούσε να μαζέψει τους σορούς των παιδιών της !

Πάντως την Παρασκευή η ΠΑ και Ειδικά ο Αρχηγός του ΑΤΑ με τους Επιτελείς του , έδωσαν Μάθημα Τακτικής στον Τούρκο, ενώ τα συμπεράσματα που βγήκαν αβίαστα είναι οτι τους Τούρκους  Χειριστές  των Μαχητικών και των δήθεν βετεράνων τους έχουμε στο χέρι!

Το ΑΤΑ απογείωσε κατά Κύματα συνολικά 12 Μαχητικά όλα Οπλισμένα από 4  Πολεμικά Αεροδρόμια φροντίζοντας να έχει την κάθε φορά στο κυνήγι και από πίσω τα Τούρκικα …

Συγκεκριμένα:

Απογείωσε 6 Μαχητικά F-16 από την νήσο Λήμνο σε τρεις περιπτώσεις !

Απογείωσε  Μιράζ 2000-5 από την νήσο Σκύρο !

Απογείωσε  F-16 απο την 111ΠΜ στην Αγχίαλο και την 115 ΠΜ στη  Σούδα

Οι Τέσσερις Εμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ των Τούρκικων  που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή είναι χαρακτηριστικές  την  ώρα που οι Τούρκοι προσπαθούσαν να σπάσουν το φράγμα που σήκωσαν τα Ελληνικά Μαχητικά ακόμη και τις βραδυνές ώρες !

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά οτι η Στρατηγική παίζει μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση μιας απειλής και όχι μόνο ο Τσαμπουκάς και ο νυν Αρχηγός της Τακτικής μας Αεροπορίας  της ΠΑ δείχνει να το έχει ….

Σίγουρα ο Τούρκος ΓΕΑ για αποδείξει και την αφοσίωση του στον Σουλτάνο, θα επιχειρήσει πολλά & διάφορα στους Ουρανούς   του Αιγαίου …Αλλά όσο θα βρίσκει  μπροστά του τείχος θα μαζεύεται!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top