0
Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, όπως είπε στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση με τον διοικητή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε να δοθεί τέλος, το συντομότερο, στο φαινόμενο των ανεντόπιστων ανασφάλιστων οχημάτων.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων τοποθετείται στα μέσα Μαΐου και όπως εξήγησε ο διοικητής, εξετάζονται τα στοιχεία της τελευταίας τριετίας, ώστε να εντοπιστούν οι περιπτώσεις που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και παράλληλα ποιοι από αυτούς δεν έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 

Τα ευρήματα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, ώστε να ενημερωθούν πρώτα αυτοί που έχουν εντοπιστεί και να προβούν σε ανάλογες ενέργειες πιστοποίησης του ευρήματος ή διαφωνίας και εν συνεχεία, αφού προκύψουν αποτελέσματα, θα γίνει το δεύτερο βήμα που είναι η ειδοποίηση, η επιβολή προστίμων και η υποχρέωση αυτών των περιπτώσεων να ασφαλιστούν.

Όπως επεσήμανε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αυτά τα οχήματα εμπλέκονται σε ατυχήματα και προκαλούν αλυσιδωτές βλάβες, όχι μόνο στην οικονομία που χάνει έσοδα, αλλά και σε πολίτες, σε εταιρείες, σε θεσμικούς φορείς και όλους όσοι καλούνται εκ της ευθύνης και της θέσης τους να λειτουργήσουν έχοντας «απέναντί τους» μία περίπτωση «ανασφάλιστου».

Επίσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε πως είναι κοινωνική αδικία κάποιοι να πληρώνουν για να είναι ασφαλισμένοι και νομοταγείς και κάποιοι άλλοι να κυκλοφορούν παράνομα με την ανοχή των μηχανισμών του κράτους και την αδυναμία του να εφαρμόσει την νομοθεσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top