0
Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις πως το Ιλαμικό Κράτος βρισκόταν πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε χθες στο Λονδίνο, αφού σήμερα ανέλαβε την ευθύνη μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας AMAQ.


Ο δράστης της επίθεσης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά το προσκλητήριο να πληγούν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, μετέδωσε το AMAQ επικαλούμενο «πηγή ασφαλείας». 

Υποστηρικτές της οργάνωσης είχαν εμφανιστεί να πανηγυρίζουν για την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Τετάρτη, ενώ ο φερόμενος ως δράστης ήταν γνωστός για ακραίες ισλαμιστικές απόψεις.



Το χρονικό της επίθεσης σύμφωνα με τους Times 


1. Το Χιουντάι του δράστη κινείται στη γέφυρα του Γουέστμινστερ προς το Κοινοβούλιο. Ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο, χτυπά πολλούς πεζούς τραυματίζοντας αρκετούς από αυτούς

2. Το αυτοκίνητο χτυπά στα κάγκελα τραυματίζοντας κι άλλους πεζούς. Ο δράστης εγκαταλείπει το αυτοκίνητο, τραυματίζει αστυνομικούς και τρέχει προς τον περίβολο του Κοινοβουλίου

3. Ο δράστης εμποδίζεται από αστυνομικούς, και χτυπά με μαχαίρι έναν από αυτούς. Οι άλλοι αστυνομικοί πυροβολούν εναντίον του τέσσερις φορές

Η επίθεση στο Λονδίνο έθεσε σε συναγερμό και η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε, σήμερα, στο Λονδίνο», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη το ελληνικό ΥΠΕΞ. «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της Κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες βρετανικές Αρχές», συμπληρώνει η ανακοίνωση.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top