0
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανάμεσα στους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, είναι δύο Έλληνες.


Η Τερέζα Μέι που απευθύνθηκε την Πέμπτη στους βουλευτές ενημέρωσε ακόμα πως τραυματίες είναι 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός και ένας Ιταλός. 

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την υγεία των Ελλήνων τραυματιών, ενώ νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ είχε ανακοινώσει πως συνολικά επτά άτομα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Τι λέει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

«Οι δύο Έλληνες που δηλώθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία για τη βομβιστική ενέργεια του Λονδίνου είναι καλά στην υγεία τους και δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά την συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της χώρας μας στον βρετανικό λαό και τη κυβέρνησή του.

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δεν επιβεβαίωναν όσα είπε επισήμως η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

«Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες μεταξύ των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία του Λονδίνου» ανέφερε υπηρεσιακός παράγοντας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο protothema.gr. 

«Δεν νοσηλεύεται κανένας Έλληνας» επισημαίνει ο ίδιος διπλωμάτης και προσθέτει: «Οι δύο Έλληνες στους οποίους αναφέρθηκε η κυρία Μέι είχαν πάει αυτοβούλως σε εξωτερικά ιατρεία πιθανότατα με αμυχές ή σε κατάσταση σοκ και έλαβαν άμεσα εξιτήριο».

«Απλώς η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε τον κατάλογο με όσους αλλοδαπούς έκαναν σύντομη εισαγωγή σε νοσοκομείο» υποστηρίζει το ίδιο υπηρεσιακό στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και συμπληρώνει: «Άνω των 100 ατόμων πήγαν στο νοσοκομείο».




Μέι: Γεννημένος στη Βρετανία ο δράστης


Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ακόμα πως ο δράστης ήταν γεννημένος στην Βρετανία και γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες είχαν κάνει έρευνα για το άτομό του, αλλά θεωρήθηκε περιφερειακός παράγοντας. 

Ο συναγερμός στη Βρετανία παραμένει στο επίπεδο «severe» που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι αρκετά πιθανή αλλά όπως είπε η Μέι, το επίπεδο ασφαλείας δεν θα αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα γιατί δεν υπάρχει πληροφορία ότι η απειλή είναι άμεση.

«Η αστυνομία έκανε έρευνες όλο το βράδυ για να συγκεντρώσει πληροφορίες. Έκανε έξι έρευνες σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ στις οποίες προχώρησε σε οχτώ συλλήψεις» είπε η κυρία Μέι.

«Δεν θα παραδοθούμε στην τρομοκρατία. Οι αρχές μας θα επικρατήσουν» είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, σύμφωνα με την οποία οι αρχές θα ανακοινώσουν τα στοιχεία του δράστη.

«Μια τρομοκρατική επίθεση προσπάθησε να διαταράξει τη δημοκρατία την Τετάρτη. Αλλά σήμερα συνεχίζουμε κανονικά. Ήταν μια επίθεση στους ελεύθερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ήταν ένα περιστατικό που μας αρρώστησε όλους» κατέληξε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top