0
Νέα στοιχεία προκύπτουν από τις έρευνες της Αστυνομίας για τους πέντε ένοπλους ληστές που λήστεψαν το μεσημέρι της Τετάρτης το λογιστήριο της αλλαντοβιομηχανίας «Υφαντής» στην Κηφισιά.


Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, δύο είναι τα νέα στοιχεία:

1. Οι υποψίες ότι οι κακοποιοί, οι οποίοι μιλούσαν σπαστά ελληνικά, είχαν «εσωτερική» πληροφόρηση: Γνώριζαν με ακρίβεια πού βρισκόταν το λογιστήριο της εταιρίας καθώς και το γεγονός ότι την συγκεκριμένη ώρα θα έφταναν τα χρήματα από τους εισπράκτορες της αλλαντοβιομηχανίας και θα μεσολαβούσε ένα μισάωρο περίπου -μέχρι να καταμετρηθούν – πριν πάνε προς κατάθεση. Οι αστυνομικοί περνούν από «μικροσκόπιο» τους υπαλλήλους της εταιρείας με κάθε μορφής εργασιακή σχέση -έκτακτη ή μόνιμη.

2. Η ΕΛΑΣ έχει επίσης υποψίες ότι ένας εκ των κακοποιών τραυματίστηκε από την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, καθώς βρέθηκαν τρεις κάλυκες στο καμένο όχημα διαφυγής. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία έχει επιδοθεί σε εκτεταμένη έρευνα στα νοσοκομεία της Αττικής και των γειτονικών νομών.


Την ίδια ώρα οι άνδρες της Ασφάλειας εξετάζουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενδελεχώς το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της εταιρείας προκειμένου να βρουν στοιχεία για την ταυτότητα των πέντε κακοποιών (ηλικία, σωματότυπο, βάδισμα, μεθοδολογία) και για να συγκρίνουν τα στοιχεία που θα βρουν με αυτά σεσημασμένων και πρόσφατα αποφυλακισμένων κακοποιών.

Επί πολλές ώρες οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους για ίχνη DNA και αποτυπώματα στο φυλάκιο την γυάλινη είσοδο και το λογιστήριο του κτηρίου.

Επί πολλές ώρες οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους για ίχνη DNA και αποτυπώματα στο φυλάκιο την γυάλινη είσοδο και το λογιστήριο του κτηρίου.

Το χρονικό της ληστείας

Οι πέντε ληστές φορώντας μάσκες και κρατώντας στα χέρια τους καλάσνικοφ μπήκαν χθες λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι στο εργοστάσιο της Εταιρίας Υφαντής. Ακινητοποίησαν τους άνδρες της Ασφάλειας και τους κλείδωσαν στο φυλάκιο. Ο ένας κακοποιός έμεινε εκεί και οι υπόλοιποι τέσσερις μπήκαν στο κτίριο. Οι δύο παρέμειναν στην είσοδο για να ελέγχουν τον χώρο και οι συνεργοί τους κατευθύνθηκαν προς το λογιστήριο. Μόλις μπήκαν μέσα φώναξαν «ληστεία» σε σπαστά ελληνικά όπως αναφέρουν οι μάρτυρες. Με την απειλή των όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρχισαν να μαζεύουν τα χρήματα.


Εκείνη την ώρα, ο πρόεδρος Αλέξιος Υφαντής, ο αδελφός του και Αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Υφαντής και ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Υφαντής άκουσαν την φασαρία και βγήκαν από το γραφείο τους να δουν τι συμβαίνει. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ληστές χωρίς να διστάσουν πυροβόλησαν με το καλάσνικοφ μία φορά στον αέρα και με ένα εννιάρι πιστόλι δύο φορές στα πόδια τον Χαράλαμπο Υφαντή και μια τον Κωνσταντίνο.

Αφού άρπαξαν από τα ταμεία της εταιρίας πενήντα χιλιάδες ευρώ μαζί με τους συνεργάτες τους που τους περίμεναν στην είσοδο του κτιρίου και το φυλάκιο επιβιβάστηκαν στο μαύρο BMW και εξαφανίστηκαν. Μετά από ένα περίπου χιλιόμετρο έκαψαν το όχημα σε χωράφι στην οδό Λαΐου και επιβιβάστηκαν σε ασημί Audi.


Σε παράδρομο της εθνικής οδού τους εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και άρχισαν να τους καταδιώκουν. Δύο από τους ληστές βγήκαν από το αυτοκίνητο, και πυροβόλησαν 12 φορές εναντίον τους χωρίς, ευτυχώς να τους τραυματίσουν.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο ΚΑΤ εκτός Κινδύνου. Σήμερα ο Κωνσταντίνος Υφαντής υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της βλάβης από την σφαίρα που δέχτηκε.

Πηγή φωτογραφιών: Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ στον «Υφαντή»

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top