0
Σε έξι μήνες στο ψηφιακό wallet θα προστεθούν η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου!

Ειδικότερα, τόνισε ότι προς το παρόν εκκρεμούν κάποιες νομικές διαδικασίες, ενώ το τεχνικό κομμάτι πηγαίνει πολύ γρήγορα. Παράλληλα, σημείωσε ότι το καινούργιο wallet «δημιουργείται και θα ενταχθούν νέες υπηρεσίες η κάρτα της ΔΥΠΑ, του δακτυλίου, η νέα ταυτότητα και το δίπλωμα. Σκοπός είναι το νέο wallet μέχρι το τέλος του χρόνου να είναι πλέον ο ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και σε πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα».

Ο Τζόρνταν Μπερντ Πίτερσον είναι Καναδός καθηγητής ψυχολογίας, κλινικός ψυχολόγος, YouTuber και συγγραφέας. Άρχισε να δέχεται ευρεία κριτική στα τέλη της δεκαετίας του 2010 για τις απόψεις του σε πολιτικά ζητήματα, που συχνά περιγράφονται ως εναλλακτικές.

Μεταξύ άλλων δήλωσε για την ψηφιακή ταυτότητα, της οποία η χρήση διευρύνεται, όπως βλέπετε, στην Ελλάδα και θα περιέχει σταδιακά πολύ περισσότερα πράγματα:

«Εάν η κάμερα κυκλοφορίας στην Κίνα σας πιάσει να διασχίζετε τον δρόμο παράνομα, το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας σας έχει εντοπίσει. Έχει το αίμα σας τώρα, έχει τον γενετικό σας κώδικα, έχει την φωτογραφία σας, μπορεί να προσδιορίσει πώς περπατάτε.

Οπότε, ακόμα κι αν δεν μπορούν να δουν το πρόσωπο, μπορούν να σας καταδικάσουν για παράνομο περπάτημα και να βγάλουν χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό χωρίς κανένα ενδιάμεσο δικαστικό σώμα και θα δείξουν μια φωτογραφία σας στα άτομα της γειτονιάς σας για να γνωρίζουν ότι έχετε παρανομήσει και μειώσατε το κοινωνικό πιστωτικό σας σκορ. Και εάν η κοινωνική πιστωτική σας βαθμολογία πέσει κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο τότε δεν μπορείτε να αγοράσετε ποτά από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης, δεν μπορείτε να παίξετε βίντεοπαιχνίδια, δεν μπορείτε να μπείτε σε τρένο, δεν μπορείτε να βγείτε έξω από την 15λεπτη πόλη. Όλο αυτό είναι ήδη σε ισχύ στην Κίνα».

Δείτε το βίντεο:



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top