0
Μία -σε καθηµερινή βάση- υπεράνθρωπη προσπάθεια λίγων δεκάδων στελεχών (αξιωµατικών, υπαξιωµατικών και πολιτικών υπαλλήλων) της ΕΛ.ΑΣ. αρκεί για να επιτελεστεί το έργο, όπως απαιτούν τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα, µιας τεράστιας περιοχής υψηλών αναγκών ασφαλείας, όπως είναι ο δήµος Βάρης, Βούλας και Βουλιαγµένης;

Μιας περιοχής όπου… κατοικεί το µισό ΑΕΠ της χώρας, αλλά έχει και «ειδικές» προκλήσεις ασφαλείας λόγω της παρουσίας πολλών αλλοδαπών, επίσης υψηλού οικονοµικού επιπέδου, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις, «οµιχλώδους» προέλευσης;

Η απάντηση φυσικά είναι αρνητική. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. µπορεί να κάνουν πολλά περισσότερα απ’ ότι τους ζητούν, αλλά όχι… τα πάντα, ούτε βέβαια να κάνουν «µαγικά».

Στεγασµένη όλη η δύναµη σε ένα µικρό κτίριο που κάποτε φιλοξενούσε το ΑΤ µόνο της Βουλιαγµένης των, κάποτε, λίγων χιλιάδων µόνιµων κατοίκων, ξαφνικά βρέθηκε να εποπτεύει µια τεράστια περιοχή, µε πολυποίκιλες απαιτήσεις ασφαλείας.

Για να µην αναφέρουµε τις τεράστιες ανάγκες ασφαλείας που δηµιουργεί τουλάχιστον έξι µήνες τον χρόνο το τουριστικό «κύµα» και µάλιστα, τουριστών υψηλού οικονοµικού επιπέδου.

Γιατί, άλλου επιπέδου αστυνοµικές επιχειρήσεις απαιτούνται στην Βούλα και τη Βουλιαγµένη και άλλες στην Βάρη. Άλλες οι επιχειρησιακές απαιτήσεις στις δύο πρώτες περιοχές και άλλες στην τρίτη.

Τι απαιτείται να γίνει… «χθες»; Σίγουρα µεταφορά του Αστυνοµικού Τµήµατος και των λοιπών υπηρεσιών που το στεγάζουν σε µία σύγχρονη εγκατάσταση και βέβαια αύξηση της δύναµης των υπηρετούντων. 

∆εν είναι δυνατόν να καλούνται να προσφέρουν τις κατάλληλες υπηρεσίες ασφαλείας στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που εδρεύουν σε ένα κτίριο µε τα τετραγωνικά µιας… ενός ορόφου µιας µέσης βίλας της Βουλιαγµένης ή της Βούλας και να στοιβάζονται δεκάδες στελέχη, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, όπως πρέπει.

Πρώτιστα ο ∆ήµος και συνακόλουθα οι «έχοντες και κατέχοντες» κροίσοι της περιοχής πρέπει να αναλάβουν δράση και να λυθεί άµεσα το ζήτηµα.

Ο δήµαρχος Γ.Κωνσταντέλλος έχει την κύρια ευθύνη επίλυσης του προβλήµατος το οποίο γνωρίζει άριστα. Και από εκεί και πέρα, το µόνο που αφθονεί στην περιοχή είναι οι… δισεκατοµµυριούχοι. Κάτι πρέπει να κάνουν για να δώσουν στους ανθρώπους που τους προστατεύουν τις κατάλληλες υποδοµές για το έργο τους…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top