0
Εντός του 2024 θα ισχύσει ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ). 

Αναλυτικά ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει τα εξής:

  • Σε μηδενικό χρόνο με sms θα λαμβάνουν οι παραβάτες την κλήση στο κινητό τους. Η κλήση θα έρχεται κατευθείαν στο κινητό και έτσι δεν θα προλαβαίνει κανείς να τη σβήσει.
  • Στις 25 μονάδες που συγκεντρώνει ένας οδηγός στο ηλεκτρονικό του ποινολόγιο θα αφαιρείται το δίπλωμά του. Δηλαδή θα υπάρχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκεί θα περνάνε όλοι πόντοι. Και μόλις φτάνουν τους 25 αμέσως θα αφαιρείται το δίπλωμα από τον οδηγό.
  • Μειώνεται στα 30χλμ από 50χλμ το όριο ταχύτητας μέσα στις πόλεις, προκειμένου να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν τα τροχαία.
  • Με drones και κάμερες θα είναι 24ωρη η επιτήρηση της κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα το νέο εργαλείο της αστυνομίας που είναι τα drones θα επιτηρούν επί 24ώρου βάσεως την  κυκλοφορία σε πάρα πολλούς δρόμους.
  • Ψηφιοποιούνται τα θεωρητικά μαθήματα,  δηλαδή το βιβλίο εκπαίδευσης. Η αλλαγή αυτή γίνεται γιατί παρατηρήθηκε ότι πολλές σχολές οδηγών αντιμετώπιζαν με απόλυτη τυπικότητα τα θεωρητικά μαθήματα και ποτέ δεν τα παρακολουθούσαν οι μαθητές.
Τι λένε οι ειδικοί

Για τις νέες αλλαγές που θα γίνουν στον ΚΟΚ μίλησε στο MEGA o σύμβουλος οδικής ασφάλειας, Κωνσταντίνος Ιαβέρης Μαρκουΐζος. «Oτιδήποτε προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των τροχαίων δυστυχημάτων ή να το βελτιώσει είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» τόνισε και σχολίασε ότι και με τα 30χλμ κάποιος μπορεί οριακά να σταματήσει στην περίπτωση που συμβεί κάτι. 

Μάλιστα επεσήμανε ότι το 87% των ατυχημάτων γίνεται σε μία ακτίνα 20χλμ γύρω από το σπίτι που διαμένει ο εκάστοτε οδηγός κι αυτό γιατί είναι η γειτονιά που γνωρίζει και νιώθει άνετα και συνεπώς πολλοί οδηγούν αυτοματοποιημένα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top