0
Η αδερφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ όχι μόνο υποστήριξε την νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών που φέρνει η κυβέρνηση αλλά είπε ότι θα φέρουμε και άλλους αλλοδαπούς γιατί… χρειάζονται εργατικά χέρια.

Είπε πως όχι μόνο θα πρέπει να νομιμοποιηθούν αλλοδαποί, που μπήκαν παράνομα στην χώρα και δουλεύουν στα χωράφια, όσο και ότι θα πρέπει να βρεθεί πως θα έρθουν και καινούριοι από το Μπαγκλαντές!


Έχουμε μια νέα πραγματικότητα, υπογράμμισε!

Ως δικαιολογία πρόταξε το γεγονός πως «η ελληνική κοινωνία έχει προχωρήσει και οι νέοι της χώρας δεν θέλουν να κάνουν πια αγροτικές δουλειές, αλλά προτιμούν να κάνουν κάτι άλλο. Οπότε οι μετανάστες θα κάνουν αυτές τις δουλειές»!

Έφερε ως παράδειγμα την Ιταλία, όπου στην Ρώμη την σέρβιρε, όπως είπε, μετανάστης!

Είπε μάλιστα ότι ο νόμος Σαμαρά για τους μετανάστες ισχύει στο ακέραιο.

«Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Σαμαρά έχουν πάρει τα χαρτιά παραμονής 80.000 άνθρωποι με προϋπόθεση την επταετία. Σήμερα βάζουμε τριετία με αυστηρότερα κριτήρια, καθώς θέλουμε καθαρό ποινικό μητρώο και συμβόλαιο εργασίας» είπε.

«Είναι καλύτερα να κάθεται κάποιος 7 χρόνια στην Ελλάδα χωρίς να ξέρουμε να βρίσκεται ή να ξέρουμε πού δουλεύουν».

Στα Χανιά, είπε πως υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών. «Είχαμε μεγάλο αριθμό μεταναστών που πήγανε στην Ιταλία γιατί πήραν χαρτιά σε δύο χρόνια. Οι Έλληνες θέλουν να δουλέψουν σε άλλες δουλειές, με καλύτερο μισθό», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία βεντέτα «είναι μπαρούφες όσα ακούγονται. Απλώς διαφωνώ με τον Σαμαρά. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί γίνονται παρεμβάσεις πριν γίνουν συζητήσεις στα ελληνοτουρκικά. Γιατί αντιδρά για το θέμα των μεταναστών ενώ ξέρει ότι είναι ο δικός του νόμος και το μόνο που αλλάζει είναι ότι παίρνουν άδεια παραμονής, δεν γίνονται ελληνοποιήσεις» πρόσθεσε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top