0
Απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά και στις αιχμές που άφησε για τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών έδωσε η η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τάχθηκε υπέρ της τροπολογίας του υπουργείου Μετανάστευσης να νομιμοποιήσει παράνομους μετανάστες, αν έχουν τρία χρόνια στη χώρα μας. 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, η κ. Μπακογιάννη, άφησε αιχμές σε αυτούς που αντιδρούν λέγοντας πως «όλη μου τη ζωή έχω πολεμήσει το λαϊκισμό και θα μου επιτρέψετε να πω ότι ακούω επιχειρήματα που στερούνται αναγνώρισης σημερινής πραγματικότητας».

Αναφερόμενη στην επίμαχη τροπολογία Καιρίδη η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως επιλύει το πρόβλημα της ανάγκης για εργατικά χέρια στην επαρχία. «Η κυβέρνηση έρχεται και λέει ότι κάποιος που είναι τρία χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχει νομιμοποιήσει τα χαρτιά του και είτε εργάζεται μαύρα είτε έχει ροπή προς την παραβατικότητα είτε ζει από φιλανθρωπίες έχει δικαίωμα να νομιμοποιηθεί και να δουλέψει» είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ωστόσο, με νόημα, είπε πως «υπάρχει η επιχειρηματολογία η αντίθετη που λέει ότι θα γίνουμε φάρος για να έρθουν κι άλλοι μετανάστες», χρησιμοποιώντας την φράση του πρώην πρωθυπουργού και πρόσθεσε πως «δεν μας ρωτάει κανένας αν θα έρθουν άλλοι και αν θα καταφέρουν να μπουν, έχουμε μια δύσκολη κατάσταση στην Αίγυπτο, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, μια κατάσταση απελπισίας σε όλο το περιβάλλον εκεί».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως «αν έχουμε μείωση ροών το έχουμε καταφέρει ακριβώς λόγω αυτής της πολιτικής με την Τουρκία που επέτρεψε τη συνεργασία να κρατήσουμε τους παραβάτες και εμπόρους ανθρώπινων ψυχών υπό έλεγχο», επαναλαμβάνοντας πως «μπορούμε να νομιμοποιήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και βοηθούν την ελληνική οικονομία».

Παράλληλα, στην τοποθέτησή της η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τηρώντας ξεκάθαρα θετική στάση.

Όπως είπε, πριν 15 χρόνια όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε έχουν οι ομοφυλόφιλοι παιδιά, η απάντησή της ήταν αρνητική.

«Και το ψήφισα στο συμβούλιο Ευρώπης. Έχω ασχοληθεί σήμερα με το θέμα και ξέρω ότι υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν ίσα δικαιώματα, και ναι η ελληνική κοινή γνώμη 13 είναι αντίθετη αλλά αυτά τα παιδάκια έχουν δικαίωμα να ζήσουν με τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά», είπε και πρόσθεσε: «έχω ζήσει τι θα πει να πεθαίνει βιολογικός γονιός και το παιδί να πηγαίνει στη πρόνοια γιατί δεν αναγνωρίζεται ο δεύτερος ως τέτοιος.

Ποια είναι η δύναμη της δημοκρατίας; Όχι να κάνει μόνο αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία αλλά να προστατεύεις τα δικαιώματα των λίγων. Και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα το κάνει».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top