0
Ολοένα και αυξάνονται οι φωνές των «ειδικών» που υποστηρίζουν ότι από τον Σεπτέμβριο θα εμβολιαστούμε ξανά κατά του κορωνοϊού -και μάλιστα με νέο εμβόλιο. 

Ωστόσο μια «ειδικός», η οποία είχε εμφανιστεί χιλιάδες φορές στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού μας λέει… να περιμένουμε. Ο λόγος για την πρόεδρο ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστηρίζει τώρα ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες!

Συγκεκριμένα, η Μ.Παγώνη μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το εμβόλιο κατά της Covid-19 που βγαίνει στα τέλη Σεπτέμβρη. «Όσον αφορά το εμβόλιο, ας τελειώσουμε πρώτα τις διαδικασίες του εμβολίου, γιατί ένα εμβόλιο πρέπει να περάσει από πολλές διαδικασίες για να δούμε τις παρενέργειες και να δούμε τι γίνεται». 

«Περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα, να δούμε τον φάκελο του εμβολίου και μετά σιγά-σιγά όπου χρειαστεί η επιστημονική επιτροπή, η επιτροπή εμβολιασμού και οι συνάδελφοι από το εξωτερικό θα μας ενημερώσουν για το εμβόλιο», πρόσθεσε η Μ.Παγώνη.

«Θεωρώ πώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε τώρα, μετά τον Οκτώβρη θα μιλήσουμε». 

Ποιες παραλλαγές θα καλύπτει το νέο εμβόλιο

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα, το νέο εμβόλιο θα στοχεύει ειδικότερα την XBB.1.5, δηλαδή την υποπαραλλαγή της Όμικρον που είναι παρόμοια με την Eris (επίσης υποπαραλλαγή της Όμικρον).

Τόσο η Moderna όσο και η Pfizer ανακοίνωσαν χθες ότι το ενημερωμένο εμβόλιο COVID-19 εμφάνισε εξουδετερωτική δράση κατά την παραλλαγής Eris.

Να σημειωθεί εδώ ότι το φετινό εμβόλιο θα είναι διαφορετικό από το περσινό, το οποίο ήταν ένα δισθενές εμβόλιο που κάλυπτε το αρχικό στέλεχος και τις υποπαραλλαγές Όμικρον BA.4 και BA.5.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top