0
Η ΕΛΑΣ θα χρησιμοποιεί τρία διαφορετικά χρώματα για την αξιολόγηση των ποδοσφαιρικών αγώνων με βάση τη σημασία τους.

Συγκεκριμένα, τα χρώματα αυτά περιλαμβάνουν το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο, που συμβολίζουν το υψηλό, το μεσαίο και το χαμηλό επίπεδο αξιολόγησης κινδύνου για αθλητικές εκδηλώσεις. 


Πρωταρχικός στόχος είναι να προσαρμόζονται οι επιχειρησιακές στρατηγικές της Αστυνομίας, τα πρωτόκολλα ασφαλείας και η ανάπτυξη αστυνομικών σε κάθε αγώνα.

Πώς θα γίνει το κλείσιμο των συνδέσμων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επερχόμενες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν επίσης το κλείσιμο των συνδέσμων φιλάθλων, πολλοί από τους οποίους χρησιμεύουν ως κόμβοι για την ενορχήστρωση βίαιων ενεργειών και την αποθήκευση όπλων. Αυτές οι λέσχες λαμβάνουν διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων συλλόγων και πολιτιστικών φορέων, ενώ ορισμένες λειτουργούν ακόμη και ως γραφεία πολιτικών κομμάτων που συνδέονται με εξέχουσες ποδοσφαιρικές ομάδες. Αυτά τα σενάρια ενδέχεται να απαιτούν τροποποιήσεις του υφιστάμενου αθλητικού νόμου ώστε να υπόκεινται σε έλεγχο και εποπτεία από τις κρατικές υπηρεσίες.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος είναι η άμεση ανάλυση και εφαρμογή μέτρων κατά της οπαδικής βίας, όπως έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Το πρωί της Πέμπτης, ο κλάδος Τάξης της ΕΛ.ΑΣ. Αρχηγείου απέστειλε οδηγία σε 15 αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, στην οποία περιγράφονται «προτάσεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας των αθλητικών εκδηλώσεων και την καταπολέμηση της αθλητικής βίας».

Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν την αξιολόγηση των επιπέδων κινδύνου για κάθε αθλητική εκδήλωση και την προσαρμογή των επιχειρησιακών σχεδίων σύμφωνα με το επίπεδο κινδύνου και τα χαρακτηριστικά της οπαδικής βάσης για κάθε ομάδα. Οι επικεφαλής των αρμόδιων αστυνομικών τμημάτων πρότειναν επίσης την ιδέα της επιβολής «αποτρεπτικών» ποινών για τα άτομα που εμπλέκονται σε πράξεις βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Επιπλέον, προτάθηκαν μέθοδοι για τη ρύθμιση των σημείων εισόδου στους αθλητικούς χώρους.

Σε περιπτώσεις σοβαρής βίας, όπως επιθέσεις, αιφνιδιαστικές επιθέσεις σε σωματεία και αθλητικές εγκαταστάσεις και περιπολίες με στόχο αντιπάλους, οι υπεύθυνοι αξιωματικοί για τις προτάσεις αυτές περιέγραψαν στρατηγικές για τον μετριασμό και την απομόνωση τέτοιων περιστατικών. Αυτό θα περιελάμβανε το κλείσιμο των συλλόγων, ιδίως εκείνων που λειτουργούν ως επιχειρησιακά κέντρα για χούλιγκαν και αποθήκες όπλων που χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένες «ομάδες κρούσης».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top