0
Τον Μάιο του 2020 εκατομμύρια κάτοχοι iPhone συσκευών έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν αποζημίωση από την Apple για το πολυσυζητημένο batterygate σκάνδαλο.
Τελικά, φαίνεται πως όντως ο αμερικανικός κολοσσός θα αναγκαστεί να την καταβάλει.

Η υπόθεση ‘batterygate’ συνεχίζει να στοιχειώνει την Apple και να την τρέχει στα δικαστήρια από το 2017, όταν και ξέσπασε το σκάνδαλο με τους χρήστες των iPhone που παρατήρησαν τις μειωμένες επιδόσεις των κινητών τους, κάθε φορά που εγκαθιστούσαν νέες εκδόσεις του iOS. 

Μετά τις πολλαπλές μαζικές μηνύσεις από ομάδες καταναλωτών, η Apple είχε συμφωνήσει θεωρητικά να πληρώσει από $25 έως $65 για κάθε κάτοχο iPhone 16 μέχρι και iPhone 7 Plus, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone SE, που είχαν αναβαθμιστεί σε συγκεκριμένες εκδόσεις του iOS. Το σύνολο για όλες τις αποζημιώσεις θα μπορούσε να φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια!

Ωστόσο, δύο κάτοχοι iPhone ήταν αντίθετοι με τον συγκεκριμένο συμβιβάσιμο, θέλοντας ενδεχομένως μεγαλύτερη αποζημίωση. Έτσι, έστειλαν την υπόθεση σε δικαστήρια μεγαλύτερου βαθμού, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι σήμερα η Apple είχε γλιτώσει -προσωρινά- το τεράστιο ποσό που θα αναγκαζόταν να καταβάλει στους περίπου 3 εκατομμύρια iPhone κατόχους που συμμετείχαν στις μαζικές μηνύσεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.

Εν τέλει, το ‘Ninth U.S. Circuit Court of Appeals’, στη δικαιοδοσία του οποίου είχε φτάσει πλέον το ζήτημα, αρνήθηκε την έφεση. Όπως μεταφέρει σχετικό ρεπορτάζ του SiliconValley.com, κάπως έτσι η ιστορία αυτή ενδέχεται να κλείσει μια και καλή, αφού όλα δείχνουν πως οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Apple πολύ σύντομα θα γίνουν έως και 500 εκατομμύρια «ελαφρύτεροι».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top