0
Όπως διαβάζουμε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Τα ΝΕΑ η Σελήνη, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, αντιμετωπίζεται ως ένα νέο Ελντοράντο, για το οποίο οι μεγάλες δυνάμεις της Γης ετοιμάζονται να το κατακτήσουν με κάθε κόστος, ακόμη και αν αυτό σημαίνει έναν πόλεμο στο διάστημα.

Ο λόγος, το νερό που βρίσκεται και αποτελεί τον χρυσό της Σελήνης. το οποίο θα επιταχύνει τον σχεδιαζόμενο εποικισμό της. Κάτι που εξηγεί άλλωστε την προσπάθεια των Ρώσων να πιστωθούν την πρωτιά, έστω και εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, εκτοξεύοντας το Luna-25 την περασμένη εβδομάδα για να αφιχθεί στο διάστημα 21-24. Ακολουθούν οι Ινδοί, των οποίων οι αντίστοιχες ημερομηνίες είναι η 23η ή 24η του μήνα.


Η αλήθεια είναι ότι οι Ρώσοι είναι πολύ πιο μπροστά από τους Ινδούς και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Luna-25 έχει τη δυνατότητα να παραμείνει προσκολλημένο στο νότιο πόλο της Σελήνης επί πάνω από έναν χρόνο.

Οι Αμερικανοί παρακολουθούν από κοντά με ανησυχία της εξελίξεις και σχεδιάζουν ταξίδι με τη βοήθεια του Elon Musk, λόγω μάλιστα και της στρατηγικής συνεργασίας Ρώσων και Κίνας και στο Διάστημα, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό και σε επίπεδο στρατιωτικών δυνατοτήτων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top