0
Η THYSSENKRUPP και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, δεσμεύονται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου και του Άγγελου Αγγελίδη, για στενότατη συνεργασία, η οποία θα περιλαμβάνει την υποστήριξη και αναβάθμιση των ικανοτήτων των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ 200 και τη συντήρηση και επισκευή υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, συμπεριλμαβανομένης της αναβάθμισης των τεσσάρων ελληνικών 214.

Να σημειωθεί ότι τα Ναυπηγεία Σκαρμαγκά ανακοίνωσαν τη σύμπραξή τους με τη Naval Group, για τη ναυπήγηση των κορβετών Gowind στην Ελλάδα (2+1).


Tην ίδια ώρα, το Πολεμικο Ναυτικό βρίσκεται κοντά στο να αποκτήσει εκτός των 3 Belharra και 4 αμερικανικές LCS ενώ δεν βγαίνει ο σχεδιασμός για τα 2 Ticonderoga, με την εντυπωσιακή η αλήθεια είναι ισχύ πυρός.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές φαίνεται πως το Πολεμικό Ναυτικό προσανατολίζεται σε κάποιου νέου είδους σχεδιασμό των δυνάμεών του.

Συγκεκριμένα, η εισήγηση που πλέον έχει κερδίσει έδαφος είναι, έλεγε στο geostratigika.gr άνθρωπος με γνώση της υπόθεσης, η Ελλάδα να πάρει άμεσα 4 αμερικανικές LCS.

Μάλιστα ο λόγος είναι πως τα συγκεκριμένα πλοία, οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους, ενώ βασικό τους πλεονέκτημα είναι πως έρχονται άμεσα.

Αναφορικά με τη χρήση τους, ο σχεδιασμός θα είναι να αναλάβουν τα LCS περιπολίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να μην καταπονούνται οι βασικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αποστολές συνοδείας.

Ως επίδειξη σημαίας θα είναι οι πρώτες αποστολές των LCS αν και όταν έρθουν στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως η σκέψη για τα 2 Ticonderoga δεν έχει πολλούς θαυμαστές εντός του Π.Ν..

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top