0
Επιστήμονες σε ένα ερευνητικό σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Ανταρκτικής έπιασαν ένα νέο υποθαλάσσιο πλάσμα με 20 χέρια και ένα χαρακτηριστικό σώμα, σε σχήμα που θυμίζει… φράουλα.

Ο σκοπός των αποστολών των ερευνητών, που διεξήχθησαν μεταξύ 2008 και 2017, ήταν να εντοπίσουν μέλη μιας ομάδας γνωστής ως Promachocrinus ή φτερά της Ανταρκτικής.

Αν και παρόμοια με άλλα ασπόνδυλα ζώα του ωκεανού, όπως οι αστερίες και τα αγγούρια της θάλασσας, τα συγκεκριμένα θαλάσσια πλάσματα είναι διακριτά τόσο για το «μεγάλο» μέγεθός τους όσο και για την «απόκοσμη εμφάνισή τους» όταν κολυμπούν, είπαν οι ερευνητές.

Μπορούν να ζήσουν από 65 πόδια έως περίπου 6.500 πόδια κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, όπου βρήκαν οκτώ μοναδικά είδη στην αποστολή τους, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που δεν είχαν εντοπιστεί ποτέ πριν από τους επιστήμονες.


Ένα άρθρο στο περιοδικό Invertebrate Systematics που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο περιέγραψε το πλάσμα που έχει ονομαστεί Promachocrinus fragarius, που πήρε το όνομά του από τη λατινική λέξη για τη φράουλα λόγω της ομοιότητάς του με το σχήμα.

Ο Promachocrinus fragarius, ένας τύπος φτερωτού αστέρα της Ανταρκτικής, μπορεί να έχει 20 ή 10 βραχίονες. Αν και η έκθεση δεν παρείχε μετρήσεις για το μέγεθος του ζώου (περιγράφοντας το μόνο ως “μεγάλο”), είπε ότι μπορεί να κυμαίνεται από χρώμα σε “μωβ” έως “σκούρο κοκκινωπό”.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top