0
Γνωστός Βραζιλιάνος τραγουδιστής είναι το θύμα της «χρυσής» διάρρηξη, με λεία χρήματα και αντικείμενα, σε ξενοδοχείο της Μυκόνου.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, το μεσημέρι της Παρασκευής (11/8), ο δράστης, προσποιούμενος τον πελάτη ξενοδοχειακής επιχείρησης, μπήκε σε δωμάτιο, του οποίου οι ένοικοι απουσίαζαν. Στο διάστημα αυτό αφαίρεσε τιμαλφή (ρολόγια, κοσμήματα, αξεσουάρ) εκτιμώμενης αξίας 350.520,00 δολαρίων ΗΠΑ και 10.000,00 ευρώ.

Ο δράστης της διάρρηξης κυκλοφορούσε με ένα από τα ρολόγια που έκλεψε

Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 12 Αυγούστου. Μάλιστα, ο δράστης κυκλοφορούσε φορώντας ένα από τα κλεμμένα πολυτελή ρολόγια.


Ακολούθησε έρευνα στο κατάλυμα στο οποίο διέμενε, όπου βρέθηκαν τα υπόλοιπα αφαιρεθέντα αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 7.980 ευρώ. Τα κλεμμένα, αφού πρώτα αναγνωρίστηκαν από τους κατόχους τους, στη συνέχεια αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής. 

Πώς ο δράστης εξαπάτησε υπάλληλο καθαριότητας για να πάρει το κλειδί του δωματίου

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Βραζιλιάνος τραγουδιστής που μένει στο γνωστό ξενοδοχείο της Μυκόνου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την Αστυνομία, προκειμένου να καταγγείλει κλοπή αντικειμένων μεγάλης αξίας, που έγινε το μεσημέρι της 11ης Αυγούστου, όταν εκείνος απουσίαζε από το δωμάτιο.

Αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο ξενοδοχείο, στο οποίο τους περίμεναν ο τραγουδιστής και ένα ακόμη πρόσωπο, για να τους αναφέρουν το αδίκημα σε βάρος τους κλοπής και την αφαίρεση από άγνωστο άτομο χαρτονομισμάτων συνολικής αξίας 10.000 ευρώ καθώς και ρολόγια και κοσμήματα συνολικής αξίας 350.520 δολαρίων ΗΠΑ.


Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των παθόντων, η αφαίρεση των προρρηθέντων αντικειμένων από το δωμάτιο στο οποίο διέμεναν, έλαβε χώρα πιθανόν κατά τις ώρες 13:10 έως 20:50, διάστημα κατά το οποίο απουσίαζαν. Από τον οπτικό έλεγχο που διενήργησαν οι επιληφθέντες αστυνομικοί δεν προέκυψαν ίχνη ή και ενδείξεις διάρρηξης, παραβίασης της κεντρικής θύρας ή της μπαλκονόπορτας.

Άμεσα οι αστυνομικοί απέκτησαν πρόσβαση στο βιντεοληπτικό υλικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του ξενοδοχείου. Εκεί εντόπισαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο να εισέρχεται στις εγκαταστάσεις γύρω στις 12:40. Από το όχημα εξήλθε ένας άνδρας, ο οποίος αφού περιπλανήθηκε στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισέλθει στο δωμάτιο, στο οποίο διαμένουν οι καταγγέλλοντες.

Στη συνέχεια, προσποιούμενος ότι μένει στο δωμάτιο που είχε «στόχο», προσέγγισε μέλος του προσωπικού υπηρεσιών καθαριότητας και επικαλούμενος αδυναμία πρόσβασης σε αυτό, λόγω απώλειας της κάρτας κλειδιού, ζήτησε την παροχή συνδρομής, εξασφαλίζοντας, κατ' αυτόν τον τρόπο, την είσοδό του στο εσωτερικό.

Όπως αποτυπώνεται στο σχετικό βίντεο, η είσοδός του στο δωμάτιο πραγματοποιήθηκε την 13:24, χωρίς να φέρει αντικείμενα, ενώ κατά την έξοδό του, 3 λεπτά αργότερα, έφερε σακίδιο πλάτης σκούρου χρώματος. Στις 13:50 μετέβη στον χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου και τον παρέλαβε όχημα (τύπου VAN) μεταφοράς τουριστών με κατεύθυνση προς τη Χώρα Μυκόνου.

Το δωμάτιο του δράστη ήταν γεμάτο ρολόγια, όχι μόνο του Βραζιλιάνου τραγουδιστή

Κατόπιν σχετικής έρευνας προέκυψε ότι το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης, ανήκει σε συγκεκριμένη εταιρεία ενοικιάσεως. Σε τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με τον υπεύθυνο της εταιρείας, προέκυψε ότι ο εν λόγω άνδρας επικοινώνησε με την εταιρεία, ζητώντας παραλαβή στις 12:30 της ίδιας ημέρας από το ξενοδοχείο που διέμενε και τη μεταφορά του στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο τραγουδιστής, ενώ επιβεβαιώθηκε η εκτέλεση του συγκεκριμένου δρομολογίου.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της υπηρεσίας μετέβησαν στο ξενοδοχείο που διέμενε ο δράστης προκειμένου να τον αναζητήσουν. Γύρω στις 00:15 της 12ης Αυγούστου, εμφανίστηκε άνδρας που έμοιαζε με αυτόν που απεικονιζόταν στο βίντεο του ξενοδοχείου και έφερε στο αριστερό του χέρι ρολόι όμοιο με το αφαιρεθέν. Αφού τον προσέγγισαν και δήλωσαν την ιδιότητά τους, τον προσήγαγαν προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία του.

Κατά τη διάρκεια σωματικής έρευνας, εντοπίστηκε να φέρει το ποσό των 600 ευρώ. Άμεσα ενημερώθηκαν οι παθόντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην έδρα της Υπηρεσίας και αφού τους υπεδείχθη το ρολόι που έφερε στο χέρι του ο προσαχθείς, το αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα ως το αντικείμενο που είχε κλαπεί από το δωμάτιο του ξενοδοχείου το οποίο διέμεναν. Επιπροσθέτως, οι παθόντες υπέδειξαν φωτογραφικό υλικό με τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και το δεύτερο ρολόι χειρός τα οποία έφεραν σε παρελθόντα χρόνο.

Οι Αρχές αιτήθηκαν τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού, προκειμένου να διενεργηθεί νομότυπη έρευνα στο δωμάτιο. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ανευρέθησαν απαντά τα αντικείμενα και τιμαλφή που είχαν αφαιρεθεί από τις παθόντες, καθώς και κάρτες τραπέζης που έφεραν τα ονόματά τους, το ποσό των επτά 7.980 ευρώ και κάρτες κλειδιά εισόδου στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο ο δράστης δεν διέμενε.

Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους. Επίσης, βρέθηκαν κι άλλα ρολόγια κοσμήματα, για τα οποία διενεργείται προανάκριση ως προς την νομιμότητα κατοχή τους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top