0
Κρίσιμη  έως εφιαλτική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στην αεροπορική βάσης της Νέας Αγχιάλου έδρα για περίπου 70 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 30 και 50.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες , το σύνολο των αεροσκαφών απογειώνεται για την 110ΠΜ (ή μέρος αυτών που βρίσκονται εκτός των καταφυγίων που μπορούν να τα προστατέψουν) προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω καταστροφή.


Το πρόβλημα έγκειται στα αεροσκάφη που βρίσκονται για εργασίες συντήρησης της βάσης  στις ΜΣΒ τα οποία ούτε στα καταφύγια μπορούν να πάνε αφού είναι πλήρη, ούτε και να απογειωθούν.

Οι εκρήξεις είναι συνεχείς στις αποθήκες πυρομαχικών που βρίσκονται στην περίμετρο του αεροδρομίου, ενώ ακόμη δεν υπάρχει καμιά  επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των αποθηκών που έχουν ανατιναχθεί.
Εάν πρόκειται για μια ή περισσότερες. Προφανώς το τι είδους οπλισμό περιέχουν δεν το μάθουμε για ευνόητους λόγους.

Πάντως στην 111ΠΜ υπάρχουν βλήματα αέριος-αλερος AMRAAM και Sidewinder, βλήματα AGM-65 Maveric και φυσικά μεγάλος αριθμός GBU 12/16 και βέβαιων γενικού χρήσης Mk82/83/84.

Η  κατάσταση όμως εξακολουθεί να είναι κρίσιμη καθώς η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται και σύμφωνα με πληροφορίες πλησιάζει αποθήκες καύσιμων της βάσης.
Ο δημοσιογράφος Μάκης Θεοδώρου, του Ράδιο Vera έκανε στο Mega την παρακάτω ανησυχητική δήλωση:

«Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός. (…) Εάν η πυρκαγιά φτάσει στις αποθήκες καυσίμων (στην Νέα Αγχίαλο), απόψε θα φτάσουμε στο φεγγάρι».

Σύμφωνα με πληροφοίες του pronews.gr υπάρχει σχέδιο για την απογείωση όλων (και των 70) μαχητικών F-16 σε μια τέτοια περίπτωση προκειμένου να σωθούν τα αεροσκάφη από τη πύρινη λαίλαπα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top