0
Εκρήξεις ακούγονται  στην περίμετρο της 111ΠΜ στην Νέα Αγχίαλο. Πρόκειται για εκρήξεις σε μια τουλάχισοτν αποθήκη πυρομαχικών της ΠΑ που βρίσκεται σε απσοταση 6 χλμ. από το αεροδρόμιο.

Την  ίδια ώρα ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι η φωτιά έχει μπει στο χώρο της αεροπορικής βάσης, στην περιοχή Καράμπα.

Σημειώνεται ότι στην 111ΠΜ έχουν την βάση τους τρεις Μοίρες της ΠΑ. Η 330 Μοίρα με F-16 Block 30, η 341Μ με F-16 Block 50 και η 347Μ επίσης με F-16 Block 50.

Νωρίτερα μήνυμα είχε σταλεί για για εκκένωση όσους κατοίκους βρίσκονται στις εξής περιοχές: Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθος, Κριθάρια, Σωρός, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος.
Στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας υπάρχουν υπέργειες και υπόγειες δεξαμενές καθώς και δεξαμενές καυσίμων ενώ οι εκρήξεις ακούγεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, μέχρι τον Βόλο. Μάλιστα, τα τοπικά κανάλια του Βόλου μεταδίδουν ότι οι εκρήξεις από τις αποθήκες της Πτέρυγας Μάχης ακούστηκαν ως τη Σκόπελο.

Η αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται 6χλμ. από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους., με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ κρίνουν την κατάσταση ανησυχητική, καθώς φλόγες πλησιάζουν αποθήκες καυσίμων της Πτέρυγας Μάχης.

Όπως αναφέρεται, χωρίς πάντως να είναι διασταυρωμένο,  η αεροπορική βάση έχει… εκκενωθεί(!)  ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο, έχει απομακρυνθεί.

Την ίδια ώρα συγκλονιστικές εικόνες καταγράφονται στη Νέα Αγχίαλο με τις φλόγες από το πύρινο μέτωπο  να πλησιάζουν την περιοχή και τους κατοίκους να απομακρύνονται.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που κατευθύνουν τους κατοίκους.

Στην περιοχή επικρατεί κατάσταση συναγερμού και χτυπάνε ακόμα και οι καμπάνες από τις εκκλησίες.

Την ίδια ώρα ακούγονται εκρήξεις και υπάρχουν αναφορές ότι έχουν σπάσει τζάμια από το ωστικό κύμα.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top