0
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος, αναφέρθηκε στην είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή και στη στήριξη που έλαβαν από τον Ηλία Κασιδιάρη. 

Ο Κώστας Χρυσόγονος υποστήριξε ότι «είναι φανερό ότι υπάρχει ζήτημα υποκρυπτόμενης ηγεσίας, αλλά αυτό θα το κρίνει ανεπηρέαστα κι ανεξάρτητα το Ανώτατο δικαστήριο».


«Μπορεί να διαταχθεί η έκπτωση όλων των βουλευτών του κόμματος των “Σπαρτιατών” και οι έδρες αυτές να κατανεμηθούν στα κόμματα που είναι εντός της Βουλής, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική δύναμη που έχει το καθένα», συμπλήρωσε ο συνταγματολόγος.

Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση για το τι συμβολίζει για την κοινωνία η είσοδος στη Βουλή, του κόμματος είπε ότι «υπάρχει μία μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που στα χρόνια της κρίσης φτωχοποιήθηκε με τρόπο δραματικό. Κάποιοι νοσταλγούν την παλιότερη οικονομική και κοινωνική τους υπόσταση και στρέφονται σε μορφές πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης του παρελθόντος, όπως είχε συμβεί στην περίοδο του Μεσοπολέμου, νομίζοντας με αυτό τον τρόπο θα ανακτήσουν κι οι ίδιοι την χαμένη οικονομική τους ευημερία».

Παράλληλα, τόνισε για την άνοδο των δεξιών κομμάτων που παρατηρήθηκε «φέρει ευθύνη και η πολιτεία, καθώς συστηματικά έχει υποβαθμίσει το μάθημα της πολιτειακής παιδείας».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top