0
Αν κάτι λατρεύουμε να μισούμε, αυτό είναι οι θεωρίες συνωμοσίας. Ποιος δεν έχει περάσει ώρες βλέποντας βίντεο στο YouTube για τους Illuminati και ποιος έφηβος δεν αναρωτήθηκε τι θα έπρεπε να κάνει για να γίνει μέλος τους; Όχι εσύ, σίγουρα - ένας φίλος σου, όμως;

Το 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία, τις θυμηθήκαμε για τα καλά. Τι 5G με τα εμβόλια, τι αλλαγές στο DNA - όλα τα είχαμε, χωρίς να τα ζητήσουμε. Τώρα, όμως, θα πάμε σε κάτι πιο ρετρό. Ας δούμε, λοιπόν, τις διασημότερες θεωρίες συνωμοσίας των τελευταίων 50 ετών κι ας απορήσουμε πώς γίνεται να πιστεύουν όντως τα παρακάτω.

Το Ολοκαύτωμα δεν έγινε ποτέ

Από το 1941 μέχρι το 1945, έξι εκατομμύρια Εβραίοι έχασαν τη ζωή τους, σε μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες της ιστορίας. Παρότι το Ολοκαύτωμα έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης των κορυφαίων επιστημόνων, επιζώντες μίλησαν για τις ανατριχιαστικές συνθήκες που αναγκάστηκαν να υπομείνουν και η θηριωδία των Ναζί είναι γνωστή, έρευνα του 2014 έδειξε πως πολλοί είναι οι δύσπιστοι.

Μόνο το 30% από τους 53 χιλιάδες συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονται από 100 χώρες, πιστεύουν ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι αρνητές του ήταν κάτω των 65 ετών και θεωρούν ψέματα όσα αναφέρονται στα βιβλία.

Μόνο το 30% από τους 53 χιλιάδες συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονται από 100 χώρες, πιστεύουν ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι αρνητές του ήταν κάτω των 65 ετών και θεωρούν ψέματα όσα αναφέρονται στα βιβλία.

Η CIA βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του John F. Kennedy

Στις 22 Νοεμβρίου 1963, συνελήφθη ο Lee Harvey Oswald για τη δολοφονία του Προέδρου John F. Kennedy Jr. στο Τέξας. Δύο μέρες αργότερα, εκείνος δολοφονήθηκε από τον Jack Ruby, έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου διασκέδασης. Κι από εκείνη την ώρα, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να οργιάζουν. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, το 50% ήταν πεπεισμένο ότι ο Oswald είχε συνεργό. Μέχρι το 2017, το 61% πίστευε ότι τα πράγματα ήταν πολύ περίπλοκα.

Μία ιδιαίτερα δημοφιλής θεωρία, θέλει τη CIA να οργανώνει το φόνο, μετά την αποτυχημένη επιχείρηση ενάντια στον Fidel Castro. Αυτό, μάλιστα, φέρεται να πίστευε και ο αδελφός του Προέδρου, Bobby Kennedy, σύμφωνα με το βιογράφο Philip Shenon. Αργότερα, ωστόσο, άλλαξε γνώμη.

Ο άνθρωπος δεν έφτασε στο φεγγάρι το 1969

Τον Ιούλιο του ’69, πολλοί στάθηκαν μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθήσουν την πρώτη προσελήνωση διαστημοπλοίου. «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα», είπε ο Neil Armstrong. Ή μήπως όχι;

Πολλοί υποστηρίζουν πως είδαν την αμερικανική σημαία να κουνιέται, πως όλα ήταν σκηνοθετημένα για να φανεί πόσο μπροστά βρίσκονταν οι ΗΠΑ σε σχέση με τη Ρωσία, ενώ κυκλοφορεί η άποψη πως αυτό το μικρό βήμα πραγματοποιήθηκε σε στούντιο, στην Περιοχή 51 της Νεβάδα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top