0
Η ομάδα των 16 επιστημόνων της NASA που μελετά τις εμφανίσεις άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων και μίλησε σήμερα για πρώτη φορά δεν μας έκανε πιο «σοφούς». 

Ο επικεφαλής του γραφείου έρευνας της NASA, Σον Κερκπάτρικ, είπε στη συνεδρίαση ότι η πλειονότητα των αναφορών που εξέτασε η ειδική ομάδα έχει «βαρετές εξηγήσεις» παρά το ότι πολλές από αυτές τις περιπτώσεις παραμένουν στην πράξη ανεξιχνίαστες λόγω της έλλειψης δεδομένων.


Χρειάζονται περισσότερα και καλύτερα δεδομένα, είπαν οι ειδικοί, αλλά ακόμη και τότε θα υπάρχουν ερωτήματα που δεν είναι εύκολο να απαντηθούν, ήταν το συμπέρασμα από την παρέμβαση των επιστημόνων της NASA στην πρώτη και μοναδική δημόσια συνεδρίαση της ομάδας τους που συγκροτήθηκε πέρυσι.

Η έρευνα έχει λάβει συνολικά περίπου 800 αναφορές και προστίθενται περίπου 100 τον μήνα, αλλά από αυτές μόνο το 2% με 5% των περιπτώσεων είναι «ανώμαλες».

Το ενδιαφέρον για αυτά τα «ανώμαλα φαινόμενα» έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια και έχει ξεφύγει από τη μυστικοπάθεια του παρελθόντος, αλλά και πέρα από την εικόνα του «ιπτάμενου δίσκου με τους εξωγήινους».

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ίδρυσε και αυτό γραφείο έρευνας σχετικά με τα άγνωστα ιπτάμενα φαινόμενα (Unidentified Aaerial Phenomena, UAP ), ο όρος που αντικατέστησε τα γνωστά μας UFO.

Εξάλλου η NASA είχε φροντίσει να το τονίσει ευθύς εξαρχής από τη συγκρότηση της επιτροπής της: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση.

Η 16μελής ομάδα μελέτης, από επιστήμονες με ειδίκευση σε κλάδους όπως η φυσική και η αστροβιολογία, πρόκειται να δημοσιεύσει έκθεση που θα περιγράφει λεπτομερώς τα ευρήματα της εννεάμηνης έρευνας, αυτό όμως αναμένεται για αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Η έρευνα της ομάδας βασίστηκε αποκλειστικά σε μη διαβαθμισμένο υλικό. Η συνεδρίαση της Τετάρτης αντιπροσωπεύει τις «τελικές διαβουλεύσεις» της ομάδας πριν από την έκδοση της έκθεσης, επισημαίνει το CBS.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top