0
Το «ΘΕΜΑ» φέρνει στη δημοσιότητα τη δικογραφία για τη δράση ενός πέρα από κάθε φαντασία κυκλώματος που είχαν στήσει Ρομά χάκερ με μεγάλη πείρα στις διαδικτυακές απάτες. 

Μέσα από σύγχρονα συστήματα υπολογιστών, τα οποία είχαν επιμελώς κρυμμένα στα τσαντίρια των καταυλισμών, και με τη βοήθεια ενός άριστα οργανωμένου call center αποκτούσαν με ιδιαίτερη ευκολία πρόσβαση σε απόρρητα τραπεζικά δεδομένα και παράλληλα αποσπούσαν χρηματικά ποσά είτε μέσω «τηλεφωνικών εξυπηρετήσεων», είτε με τη δημιουργία ειδικών ιστότοπων-πιστών αντιγράφων εκείνων των τραπεζών, φτάνοντας στο σημείο να ξεγελάσουν μέχρι και λογιστές μεγάλων εταιρειών.


Κέντρα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η Αγία Βαρβάρα και το Ζεφύρι Αττικής, εκεί όπου δυσκολεύεται να φτάσει η Ελληνική Αστυνομία. Οι διαβόητοι Ρομά χάκερ είχαν φτιάξει και τη δική τους άτυπη «σχολή», καθώς εκπαίδευαν νεότερους Ρομά με έφεση στους υπολογιστές πώς να σπάνε συστήματα και να υποκλέπτουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανυποψίαστων πολιτών.

Η συνολική λεία του κυκλώματος, που αποδείχτηκε πολυπληθές και με ειδική δομή, φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ! Η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κατερίνης δρούσε ανά την επικράτεια και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε προσομοίαζαν σε εκείνες έμπειρων χάκερ που συνηθίζουν να παρεμβαίνουν σε κρατικής φύσεως δεδομένα.

Εντύπωση προκαλεί η διάρθρωση της σπείρας, όπως άλλωστε και ο τρόπος με τον οποίο αποσπούσε κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, ενώ κατάφερνε να έχει και συνεργούς που με αμοιβή 500 ευρώ παραχωρούσαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς για μεταφορά των κλεμμένων χρηματικών ποσών.

Πιο κρίσιμος αποδείχθηκε, ωστόσο, ο ρόλος των χάκερ της οργάνωσης που έναντι αμοιβής χιλιάδων ευρώ δημιουργούσαν ειδικούς συνδέσμους και ιστοσελίδες που έμοιαζαν με εκείνες των τραπεζών, φτάνοντας να ξεγελούν ακόμη και επιχειρήσεις. Φρόντιζαν δε να στρατολογούν δεκάδες άλλους Ρομά που έπιαναν θέση στο ειδικά διαμορφωμένο και σύγχρονο call center απ’ όπου τηλεφωνούσαν στα θύματα την ίδια στιγμή που οι χάκερ έστηναν παγίδες.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top