0
Συνελήφθη ο αστυνομικός ο οποίος νωρίτερα -κατά τη διάρκεια της έντασης που επικράτησε στην οδό Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ– πυροβόλησε στον αέρα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Παράλληλα, κινούνται οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, στις 12:10 το μεσημέρι, σήμερα Τετάρτη, ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έβαλαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους -μαζί με άλλα αντικείμενα- χρησιμοποίησαν ως οδόφραγμα.

Περίπου στις 12:30 και ενώ, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα.


Από την επίθεση, η οποία όπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. ήταν απρόκλητη, προκλήθηκαν φθορές στο όχημα. Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το περιπολικό, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ενώ με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού και παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Λόγω της έντασης, η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων διεκόπη προσωρινά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top