0
Συγκλονιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων Ελλήνων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική καταστροφή που έχει προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης σε Ταμεία και συντάξεις.

Είναι η πρώτη και η μεγαλύτερη του είδους συγκέντρωση, η οποία οργανώθηκε από την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στελεχών οι οποίοι είναι μόνιμα εγγεγραμμένοι και έτοιμοι ανά πάση στιγμή να επιστρέψουν στην ενεργό υπηρεσία και να αναλάβουν υπηρεσία.

Στην ΕΑΑΣ είναι εγγεγραμμένοι περίπου 24.000 Έλληνες αξιωματικοί του Στρατού, πολίτες που έχουν δώσει τα πάντα στην πατρίδα και το μόνο που εισπράττουν είναι η απαξίωση και η κυβερνητική περιφρόνηση για όσα έχουν προσφέρει αντί μισθών που έχει και ο τελευταίο υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα και πολύ χαμηλότερων παροχών από άλλους συναδέλφους τους του δημόσιου τομέα.

Να σημειώσουμε ότι οι στρατιωτικοί είναι οι ΜΟΝΟΙ δημόσιοι λειτουργοί που δεν έχουν  επίσημη επικουρική ασφάλεια και οι ΜΟΝΟΙ για τους οποίους δεν καταβάλλει η Πολιτεία εργοδοτική εισφορά ύψους 3%!

Επίσης οι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς οι οποίοι έχουν «φορτωθεί» στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και την ΕΛΑΣ (από την εποχή δημιουργίας της ΕΛΑΣ, η οποία «πάτησε» επάνω στην ύπαρξη της ιστορικής Χωροφυλακής, η οποία όμως ήταν στρατιωτικό σώμα, ενώ δεν ήταν η Αστυνομία Πόλεων) ζητούν την δημιουργία στο εσωτερικό του ΜΤΣ δύο ξεχωριστών λογαριασμών, ενός για το ΣΞ και ενός για την ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα διαχειρίζονται τα έσοδα του κάθε Κλάδου και θα διανέμουν ανάλογα με αυτά μερίσματα.

Οι αξιωματικοί του Στρατού και η ΕΛ.ΑΣ. υπάγονται από το 1984 παρείχαν την τελευταία 12ετία ο ΣΞ παρείχε 901.766.515€ ενώ η ΕΛ.ΑΣ. μόνο 538.184.358€!

Αναλογικά και κατά μέσο όρο ο ΣΞ συνέβαλε με το 57,55% των εσόδων, η ΕΛ.ΑΣ. με το 34,41%, ενώ η αξιοποίηση της περιουσίας του Ταμείου με το 8,13%!

Τώρα οι αξιωματικοί του Στρατού ζητούν την δημιουργία στο εσωτερικό του ΜΤΣ δύο ξεχωριστών λογαριασμών, ενός για το ΣΞ και ενός για την ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα διαχειρίζονται τα έσοδα του κάθε Κλάδου και θα διανέμουν ανάλογα με αυτά μερίσματα.

Όλα τα δίκαια αιτήματα των αξιωματικών της ΕΑΑΣ μπορείτε να τα διαβάσετε στο defencenet.gr.

Γενικά και καταληκτικά, τα τελευταία 12 χρόνια οι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και το σοβαρότερο πρόβλημα διαβίωσης από τους συναδέλφους τους των δύο άλλων Κλάδων (Ναυτικού και Αεροπορίας) για πολλούς και διάφορους λόγους, αντιμετωπίζουν την πλέον απαξιωτική συμπεριφορά από την κυβέρνηση.

Και δυστυχώς δεν μπορούν να απεργήσουν και να μην πετάνε μαχητικά και μεταγωγικά, όπως έκαναν οι συνάδελφοί τους πιλότοι πριν 11 χρόνια και ξαναπήραν πίσω το πτητικό επίδομα που τους είχε στρατήσει η τρόικα, ούτε μπορούν να πάνε τα πλοία τους και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο σε άλλα κράτη.

Εδώ θα ποτίσουν με το αίμα τους την ελληνική γη αν χρειαστεί. Αλλά αξίζουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια…

Σημαντική λεπτομέρεια: Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ και τις κλούβες μπροστά στο υπουργείο για να κάνουν, τι; Να προστατέψουν το σπίτι των αξιωματικών από τους αξιωματικούς; Η απάντηση στις 21 Μαΐου στην κάλπη…

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top