0
Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Α. Κανελλόπουλος, φαίνεται πως θα είναι ο πρόεδρος του εθνικού κόμματος Έλληνες το οποίος δημιούργησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, με βάση εντεινόμενη φημολογία.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αντεισαγγελέας θεωρείται εγνωσμένου νομικού κύρους και προφανώς αποτελεί την απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη στην προσπάθεια της κυβέρνησης με νόμο να τον εμποδίσει να κατέβει στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν αντισυνταγματικό νόμο, ο οποίος φωτογραφικά στοχοποιεί τον εθνικό κόμμα Έλληνες και τον Ηλία Κασιδιάρη, που εκτίει ποινή φυλάκισης.

Στις δημοσκοπήσεις, οι Έλληνες εμφανίζουν ποσοστά έως 5% και μεγάλη διεισδυτικότητα στους νέους, αλλά και σε όσους θέλουν να εκφραστούν αντισυστημικά.

Ο νόμος που ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με βάση πλήθος συνταγματολόγων, είναι διάτρητος, αντισυνταγματικός, επιπόλαιος και προσβλητικός για τον νομικό κόσμο, αφού το Σύνταγμα σαφώς ορίζει ότι ένας πολίτης χάνει τα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι μόνον όταν υπάρχει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση. Ως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση νοείται αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη, δημιουργού του εθνικού κόμματος Έλληνες, υπάρχει μόνο πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, παρότι ο εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε προτείνει αθώωση. Ακόμη, η υπόθεση των πρώην μελών της Χρυσής Αυγής δεν έχει φτάσει στο Εφετείο και προφανώς ούτε στον Άρειο Πάγο.

Τα κίνητρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρα πολιτικά. Βλέποντας την άνοδο του εθνικού κόμματος Έλληνες, το οποίο έχει αποσυνδεθεί πλήρως από τη Χρυσή Αυγή, της οποίας δεν υπάρχουν μέλη στον νέο πολιτικό σχηματισμό, ο Μητσοτάκης επεχείρησε να το μπλοκάρει, διότι η δυναμική του θα μπορούσε να πλήξει τα σχέδια της ΝΔ για αυτοδυναμία.

Με την απόφαση να οριστεί ως πρόεδρος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα έχει μεγάλη σημασία να δούμε πώς θα αποφασίσει το Α1 τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου θα αποφασίσει στις αρχές Μαΐου. Με τη νομική συγκρότηση και εγκυρότητα του κ. Κανελλόπουλο, ο Άρειος Πάγος θα δυσκολευτεί να αποφανθεί πως το εθνικό κόμμα Έλληνες δεν επιτρέπεται να κατέλθει στις εκλογές.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top