0
Έπειτα από αρκετά χρόνια, οι ερευνητές κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο με τον σκελετό εξωγήινου μόλις 15 εκατοστών που βρέθηκε στη Χιλή το 2003.

Ο εξωγήινος είχε ονομαστεί «Ata» και για χρόνια οι επιστήμονες προσπαθούσαν να βρουν πληροφορίες για την προέλευσή του.

Το συγκεκριμένο πλάσμα παρόλο που ανακαλύφθηκε στην έρημο της Ατακάμα, αναλύθηκε σωστά μια δεκαετία αργότερα το 2021.

Ένας ακτινολόγος διαπίστωσε αργότερα, μέσω της ανάλυσης των υπολειμμάτων, ότι τα οστά του «Ata» ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα ωριμότητας με αυτά ενός ανθρώπου έξι ετών.

Το εύρημα έγινε το επίκεντρο των θεωριών συνωμοσίας, οι οποίες υποστήριζαν ότι ο «Ata» ήταν ένα εξωγήινο ον που είχε εμφανιστεί με κάποιο τρόπο στη Γη. Ωστόσο, οι επιστήμονες κατάφεραν να εξηγήσουν την αλήθεια πίσω από τον «σκελετό μυστηρίου».

Ο Garry Nolan, ένας ανοσολόγος που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ της Καλιφόρνια, συμπέρανε ότι το DNA του «Ata» προέρχεται από άνθρωπο και όχι εξωγήινο.

Ο ανοσολόγος εργάστηκε στη συνέχεια μαζί με γενετικούς ερευνητές στο Στάνφορντ καθώς και με ομάδα βιολόγων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο για να επιθεωρήσουν περαιτέρω το γονιδίωμα του «Ata». Διαπίστωσαν ότι υπήρχαν μεταλλάξεις σε επτά από τα γονίδια του.

Στη συνέχεια, ο Nolan θεώρησε ότι αυτός ο συνδυασμός μεταλλάξεων είναι αυτό που οδήγησε στις σοβαρές σκελετικές ανωμαλίες του «Ata».

Ο ερευνητής επιβεβαίωσε ότι ο μυστηριώδης σκελετός των 15 εκατοστών πιθανότατα ανήκε σε ανθρώπινο έμβρυο που είτε γεννήθηκε νεκρό είτε πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του.

Δείτε το βίντεο:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top