0
Το φως της δημοσιότητας «βλέπουν» για πρώτη φορά τα πρόσωπα των συλληφθέντων Πακιστανών για επικέιμενη τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 27χρονο Σαΐντ Ιρτάζα Χαϊντέρ, που ζούσε στη Ζάκυνθο και τον 29χρονο Χουσεΐν Αμπίντ, που είχε μετακομίσει στη Σπάρτη.


Οι δύο άνδρες κρατούνται από τις αρχές, καθώς φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εστιατόριο - συναγωγή στο Θησείο.



Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται όλα τα στοιχεία γύρω από τη δράση και τα σχέδια των δύο συλληφθέντων Πακιστανών που σχεδίαζαν επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες ότι οι δύο δράστες ένας 19χρονος και ένας 25χρονος, οι οποίοι σχεδίαζαν δολοφονίες ατόμων σε όλη την επικράτεια, θα πληρώνονταν με 16.000 ευρώ το κεφάλι, γεγονός που τους οδήγησε στην επιλογή μαζικού χτυπήματος με εκρηκτικά ή αέριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ζούσαν και εργάζονταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Ομόνοιας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είχαν καθοδήγηση από το εξωτερικό και μεθόδευαν πλήγματα κατά, προσεκτικά, επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο τρομοκρατών και να στρατολογήσουν καινούργια άτομα τα οποία θα τα χρησιμοποιούσαν για πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες. Πρόκειται επίσης για αλλοδαπούς που ήταν παράνομα στη χώρα και που οι δύο συλληφθέντες πακιστανοί τους είχαν περιγράψει το σχέδιο τους και φυσικά τους στόχους τους.

Για το σκοπό αυτό είχαν επαφές με 30χρονο που ζει στο Ιράν, και ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» του δικτύου. Οι δύο συλληφθέντες που παραμένουν στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής έχουν παραδεχτεί τις επικοινωνίες τους με τον 30χρονο στο Ιράν.

Οι αρχές εξετάζουν επίσης τις επικοινωνίες των συλληφθέντων με τον 30χρονο, καθώς αναζητούν το κύκλωμα των εμπόρων όπλων στο οποίο κατέφυγαν για να αγοράσουν αυτά με τα οποία θα έκαναν τρομοκρατική ενέργεια στο εστιατόριο.

Πολύμηνες έρευνες

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν προ μηνών μετά από πληροφορία που έλαβε η ΕΥΠ από την ισραηλινή Μοσάντ. Είχαν προηγηθεί συλλήψεις Πακιστανών τα προηγούμενα έτη σε Κύπρο και Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων.

Την πληροφορία περί ύπαρξης παρόμοιου πυρήνα στην Ελλάδα άρχισε να ερευνά τον περασμένο Νοέμβριο καταλήγοντας τελικά στους δύο βασικούς υπόπτους, οπότε και ενημέρωσαν ην Αντιτρομοκρατική.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top