0
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όπου εγκρίθηκε η προμήθεια συστημάτων Spike NLOS για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων κι έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Έγινε επίσης ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για το μεταναστευτικό καθώς και για την προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Σε χερσαίες, ναυτικές και εναέριες πλατφόρμες μεταφοράς και εκτόξευσης θα εγκατασταθούν τα ισραηλινά αντιαρματικά συστήματα Spike NLOS.

H σύμβαση υπολογίζεται περίπου στα 370 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να εξοπλίσει ορισμένες μονάδες του στρατού Ξηράς αλλά και μέσα της Αεροπορίας Στρατού και πιο συγκεκριμένα τα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache.

Οι πύραυλοι αυτοί αναμένεται να ενταχθούν και στο οπλοστάσιο τεσσάρων Κανονιοφόρων και τεσσάρων Σκαφών Ανορθόδοξου Πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού.

Η προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων Spike NLOS λόγω της εκτεταμένης εμβέλειας των βλημάτων, συγκεκριμένα έως και 50 χιλιόμετρα όταν εκτοξεύεται από ελικόπτερο και έως και 32 χιλιόμετρα όταν εκτοξεύεται από χερσαίες ή ναυτικές πλατφόρμες προσδίδει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρωτόγνωρες δυνατότητες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top