0
Aπό το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε το περίφημο food pass, την οικονομική δηλαδή επιδότηση ύψους 10% των αγορών σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις τροφίμων, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριου του 2023 μέχρι τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

Το όριο των αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1000 ευρώ αγορές. Θα δίνονται μέσω μίας ψηφιακής κάρτας Food pass ή θα υπάρχει επιλογή κάποιος να πάρει τα χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού, λαμβάνοντας το 80% της επιδότησης μετά από ένα τρίμηνο.

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά κάποιου νοικοκυριού για να μπει στους δικαιούχους ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης. Για κάθε τέκνο ή φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού το όριο θα αυξάνεται κατά 5.000 το έτος.

Το περιουσιακό όριο ανέρχεται σε 250.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 400.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Από τα 4,1 εκατομμύρια νοικοκυριά της Ελλάδας θα επωφεληθούν του μέτρου περίπου 3,2 εκατομμύριο με περίπου 8,5 εκατ. μέλη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top