0
Τέλος τα υποχρεωτικά rapid test αλλά και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όσους εργαζόμενους αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν. 

Να σημειωθεί ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, συνεχίζουν να κάνουν -με δική τους δαπάνη-  ένα rapid test την εβδομάδα, προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους.

Αυτό ωστόσο το μέτρο φτάνει στο τέλος του, όπως αποκαλύπτει η ημερομηνία που «κρύβει» το τελευταίο ΦΕΚ που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με αυτό, είναι ακόμα υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως εφόσον ένας εργαζόμενος δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, τότε πρέπει να υποβάλλεται σε rapid test μία φορά την εβδομάδα.

Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται με διαφορά μίας εβδομάδας, δηλαδή, εάν κάποιος κάνει Δευτέρα, τότε πρέπει να ξανακάνει την επόμενη Δευτέρα. Το μέτρο θα σταματήσει να ισχύει και όταν σταματήσει να είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top