0
Ο πιλότος του Cessna ακολουθούσε οδηγίες από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για να κατευθυνθεί πάνω από το αεροδρόμιο, όταν είδε ένα Boeing 757 γεμάτο επιβάτες να κατευθύνεται προς τα πάνω του.

Τρομακτικές στιγμές κατέγραψε μία κάμερα μέσα από ιδιωτικό αεροπλάνο Cessna 172, το οποίο ετοιμάζονταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ορλάντο, όταν ξαφνικά είδε ένα Boeing της Delta Airlines να σηκώνεται, το οποίο πέρασε μόλις μέτρα από κάτω του. Κι αυτό, γιατί ο πιλότος του Cessna, πρόλαβε και έστριψε απότομα, διαφορετικά το αποτέλεσμα ενδεχομένως να ήταν ολέθριο.Ο πιλότος του Cessna, Malik Clarke, ακολουθούσε οδηγίες από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για να κατευθυνθεί ανατολικά πάνω από το αεροδρόμιο, όταν είδε ένα Boeing 757 ( γεμάτο επιβάτες) να κατευθύνεται προς το αεροπλάνο του.

Ο πιλότος ακούγεται να λέει «όχι, όχι, όχι, όχι, όχι» και αμέσως- συνειδητοποιώντας ότι βρίσκονταν σε τροχιά σύγκρουσης- έστριψε απότομα προς τα δεξιά και άρχισε να δίνει ύψος για να ξεφύγει από τον «δρόμο» του Boeing 757.

Σύμφωνα με το ABC News , ο πιλότος του Cessna ήξερε άριστα ότι έπρεπε να κάνει κάτι όταν κοίταξε κάτω και είδε το 757 να απογειώνεται ακριβώς στο «μονοπάτι» του αεροπλάνου του: «Πιστεύαμε ότι είχε προσγειωθεί επειδή δεν υπήρχε περίπτωση οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, να μας βάλουν σε μια τέτοια κατάσταση.

Ήξερα ότι αυτό δεν φαινόταν σωστό, γι’ αυτό αμέσως έστριψα δεξιά και ανέβηκα όσο πιο βαθιά μπορούσα επειδή το Boeing 757 από την Delta έχει πολύ υψηλότερο ρυθμό ανάβασης από το αεροσκάφος με το οποίο πετούσα.

Αν δεν είχα κάνει αυτόν τον ελιγμό αποφυγής, είναι πολύ πιθανό να υπήρχε σύγκρουση στον αέρα» είπε χαρακτηριστικά ο πιλότος του Cessna.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top