0
Εδώ και μια εβδομάδα περίπου η Τουρκία έχει ξεκινήσει ένα νέο παράλογο και αβάσιμο αφήγημα το οποίο περιστρέφεται γύρω από τα ελληνικά πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας τύπου S-300, με αφορμή το δήθεν «λοκάρισμα» που έκαναν σε τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν στις 23 Αυγούστου σε περιοχή δυτικά της Ρόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, τόσο ο Πρόεδρος Ερντογάν όσο και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έχουν προχωρήσει σε μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων, μιλώντας για «εχθρική ενέργεια» με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να δημιουργούν ένα «πολεμικό κλίμα» που έχει ως στόχο να κλιμακώσει ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μάλιστα, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες ότι θα στείλει «αποδείξεις» στο NATO και πιο συγκεκριμένα εικόνες ραντάρ που, όπως ισχυρίζεται, που επιβεβαιώνουν το περιστατικό.

Ωστόσο, η υπόθεση αυτή, η οποία έχει διαψευστεί με κάθε επίσημο τρόπο από την ελληνική πλευρά, απασχόλησε και τον Τούρκο Ναύαρχο Τζιχάτ Γιαϊτζί, τον «πατέρα» του περίφημου δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο οποίος προχώρησε σε απίστευτες δηλώσεις στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, λέγοντας ότι οι ελληνικοί S-300 έχουν αναβαθμιστεί σχεδόν στο επίπεδο των…S-400!

Ειδικότερα, ο Τούρκος αξιωματικός εν αποστρατεία είπε αρχικά ότι η Ελλάδα διατηρεί σε ενεργή και επιχειρησιακή λειτουργία τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας τύπου S-300 και στη συνέχεια τόνισε ότι οι Ρώσοι αναβάθμισαν κρυφά τα συστήματα αυτά την περίοδο 2018-2019. Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε πως «είναι απαράδεκτο για ένα κράτος μέλος του NATO να το κάνει αυτό σε ένα συμμαχικό κράτος, γι’αυτό τον λόγο πρέπει να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του NATO. Μόλις υποβληθούν τα δεδομένα από τα ραντάρ στο NATO, θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση εναντίον της Ελλάδας».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top