0
Μετά από τις ανακοινώσεις για υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 5-10%, αλλά και της επιδότησης αυτών που θα προχωρήσουν σε μείωση κατά 15%, ανακοινώθηκαν σήμερα οι συγκεκριμένες ώρες «αιχμής» κατά τις οποίες η κυβέρνηση θα μας «κόβει» το ρεύμα.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, το ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά μεταξύ τις 13:00 έως 16:00 και από τις 20:00 έως 22:00 το βράδυ. Δηλαδή η κυβέρνηση «προτρέπει», με το μέσο των επιδοτήσεων, τους καταναλωτές να μένουν για 5 ολόκληρες ώρες της ημέρας χωρίς ρεύμα και μάλιστα εν μέσω χειμώνα!

Ουσιαστικά λέει στους Έλληνες πολίτες, ή θα «παγώσετε» και θα πάρετε όπως το «τυράκι» που είναι η επιδότηση, ή θα ζείτε αξιοπρεπώς αλλά θα πληρώνετε μέχρι να φτωχοποιηθείτε εντελώς!

Ήδη στο λεκανοπέδιο Αττικής τις τελευταίες ημέρες ο ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιεί εκτεταμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, τις οποίες μάλιστα τις χαρακτηρίζει ως «προγραμματισμένες» καθώς έχουν προκληθεί μεγάλες ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση στην Ρωσία.

Η πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων θα είναι εντυπωσιακή κι όλα αυτά για να… πολεμηθεί ο Πούτιν και ο Ζελένσκι να χαίρεται ανενόχλητος την μεγάλη περιουσία του.

Αυτή η τακτική με τις επιδοτήσεις που επιλέγει η ελληνική κυβέρνηση είναι γνωστή όταν θέλει να επιβάλλει κάτι, που μάλιστα είναι και πενιχρές. Θυμίζουμε το Freedom Pass για τους νέους μέχρι 25 ετών που λάμβαναν 150 ευρώ αν εμβολιαζόντουσαν… Αλλά και το αντίθετο, δηλαδή την τακτική των προστίμων για τους άνω των 60 που παρέμεναν ανεμβολίαστοι.

Ακόμα περισσότερα προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει η κλιμακωτή επιδότηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη. Όπως περιέγραψε στο Open ο ίδιος, είναι αδύνατο να γίνει άμεσα αντιληπτή η μείωση κατανάλωσης ενός νοικοκυριού, καθώς λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, «οι μετρήσεις δεν είναι σωστές απέναντι στον καταναλωτή. Δεν κάνουμε μετρήσεις κάθε μήνα, αλλά κάθε τέσσερις μήνες».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top