0
Στα χαρακώματα έχει οδηγήσει κυβέρνηση και αντιπολίτευση η υπόθεση της παρακολούθησης των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης στοχεύουν το Μαξίμου εν μέσω ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών που αναφέρουν ότι είναι πιθανό να έχουν παρακολουθηθεί και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Αυτές τις πληροφορίες πάντως διαψεύδει το κυβερνών κόμμα.

Τα όσα γράφει η Καθημερινή της Κυριακής αν επιβεβαιωθούν θα δώσουν νέες διαστάσεις στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και στο πώς κινήθηκε η ΕΥΠ. Η εφημερίδα αναφέρει πως επτά με οκτώ πολιτικοί… καλωδιώθηκαν από την ΕΥΠ και παρακολουθήθηκαν με τη νομότυπη μέθοδο, όπως στην περίπτωση Ανδρουλάκη.

«Στα δημοσιογραφικά γραφεία φτάνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναφορές από “κλειστές” πηγές ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατέγραφε το προηγούμενο διάστημα τις τηλεφωνικές συνομιλίες ακόμη 7-8 πολιτικών με το σύστημα “νόμιμης” επισύνδεσης. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες φέρεται να έχουν τεθεί υπόψη και στελεχών από ελεγκτικούς μηχανισμούς που έχουν την ευθύνη για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. 

Για να διακριβωθεί κατά πόσον ευσταθούν οι πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει αναδρομική έρευνα επί των διατάξεων άρσης απορρήτου που έχει ενεργοποιήσει τους προηγούμενους μήνες η ΕΥΠ. Κυβερνητικές πήγες πάντως επέμεναν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση, ούτε καν ένδειξη πως έχει γίνει άρση του απορρήτου για άλλα πολιτικά πρόσωπα», σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του ο Γιάννης Σουλιώτης.

Πάντως στην κυβέρνηση υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πως όλα θα έρθουν στο φως. «Ισχύει το ρεπορτάζ της Καθημερινής σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator και έκανε παράνομες παρακολουθήσεις; Ισχύει ότι υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 7 – 8 πολιτικοί που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ; 

Εχει αγοράσει ή μισθώσει το ΚΕΤΥΑΚ, η παραΕΥΠ δηλαδή των Μητσοτάκη – Δημητριάδη – Πιερρακάκη το κακόβουλο λογισμικό Predator;» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Από τη ΝΔ σημειώνουν πως «η διερεύνηση τόσο από την ελληνική Δικαιοσύνη όσο και σε θεσμικό επίπεδο από τη Βουλή έχει ήδη δρομολογηθεί. Και τότε μαζί με την αλήθεια θα αναδειχτεί το μέγεθος της συκοφαντίας, της υποκρισίας και της μικροπολιτικής σκοπιμότητας και θα διαψευστούν διάφορα ευφάνταστα σενάρια, είτε αφορούν πληροφορίες χωρίς στοιχεία για παρακολούθηση προσώπων είτε για τη χρήση λογισμικού από τις ελληνικές αρχές».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top