0
Ο ανώτατος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Yuval Harari, κατά τη διάρκεια την διάρκεια συνέντευξης με τον Chris Anderson, τόνισε «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού».

Μάλιστα, παράλληλα ζήτησε να αντικατασταθούν τα ανθρώπινα όντα από μηχανές όποτε είναι δυνατόν, λέγοντας ότι πέρα ​​από την παραγωγή δεδομένων, οι άνθρωποι είναι απλώς δεν είναι πλέον «χρήσιμοι» για την παγκόσμια ελίτ και την ατζέντα της.

Αφού διακήρυξε ότι η ανθρωπότητα έφτασε στο τέλος της ιστορίας, ο Χαράρι ισχυρίστηκε ότι «απλώς δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού», λόγω της τεχνολογικής προόδου και του απλού γεγονότος ότι οι άνθρωποι δεν είναι πλέον χρήσιμοι για τις κυβερνήσεις τους και για τις παγκοσμιοποιητικές οργανώσεις με τις οποίες διαπλέκονται.

Στον 21ο αιώνα, λέει ο Harari, «απλώς δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Επειδή το μέλλον αφορά την ανάπτυξη ολοένα και πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνεισφέρουν τίποτα σε αυτό, εκτός ίσως από τα δεδομένα τους, και ό,τι κάνουν οι άνθρωποι ακόμα που είναι χρήσιμο, αυτές οι τεχνολογίες θα αναλάβουν να το κάνουν και θα καταστήσουν δυνατή την αντικατάσταση των ανθρώπων».

Περιέργως, ο Harari δεν περιέγραψε τι θα γινόταν με τους ανθρώπους μόλις «αντικατασταθούν».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top