0
Πριν δύο ημέρες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών και αν ξεκινήσει κανείς την διερεύνησή τους θα βρει πολλά λάθη και πολλές παραλείψεις οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να μην είναι σκόπιμες.

Επί του πρακτέου δηλαδή δηλώνει ο καθένας ότι επιθυμεί αφού γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν θα ελεγχθεί.

Εντύπωση προκαλεί η περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου, ο οποίος, από κοινού με τη σύζυγό του, έχει δεκάδες εκκρεμή δάνεια και χρωστά περίπου 1.000.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο βουλευτής πήρε τέσσερα δάνεια τον Ιανουάριο του 1995, τα οποία δεν έχει αποπληρώσει 27 ολόκληρα χρόνια μετά, με τα οφειλόμενα ποσά να ξεπερνούν τα 180.000 ευρώ! Αναφέρει μάλιστα ως σημείωση δίπλα στα τέσσερα δάνεια: «Η ημερομηνία είναι ενδεικτική. Επίσης δεν γνωρίζω το αρχικό ποσό».

Δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο στην προσωπική σας ζωή και θα δείτε που θα καταλήξει το σπίτι σας και το αυτοκίνητό σας.

Έχουμε όμως και τα αδιευκρίνιστα εισοδήματα, όπως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος δηλώνει 36.161 ευρώ εισόδημα από οικονομικές ενισχύσεις, δίχως ωστόσο να επεξηγεί την προέλευσή τους. Περιορίζεται απλώς να αναφέρει: «Το ποσό δεν θεωρείται εισόδημα, σύμφωνα με βεβαίωση αποδοχών της Βουλής».

Μιλάμε για τον άνθρωπο που καθορίζει την φορολογική πολιτική της χώρας και νομοθετεί το πλαίσιο στο οποίο εργάζεται ο φορολογικός μηχανισμός.

Γράψτε στην δήλωσή σας αδιευκρίνιστα εισοδήματα και θα δείτε που θα καταλήξετε…

Υπάρχουν όμως και αγορές κατοικιών, στις οποίες ο εκάστοτε υπόχρεος έχει παραλείψει να γράψει το ποσό της αγοράς, αλλά και την προέλευση αυτών των χρημάτων όπως στην περίπτωση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη η οποία αγόρασε το 2004 μονοκατοικία στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της βόρειας Ελλάδος, 1.710 τ.μ.

Η Μαρία Σπυράκη δεν αναφέρει ούτε το συνολικό καταβληθέν τίμημα ούτε τις πηγές προέλευσης των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η μονοκατοικία.

Εσείς μπορείτε να αγοράσετε σπίτι χωρίς να δηλώσετε το ποσό αγοράς και να καλύπτεται αυτό από τα τεκμήρια διαβίωσής σας;

Τα ίδια ακριβώς κάνει και ο Στέλιος Πέτσας, που δηλώνει στο «πόθεν έσχες» πως απέκτησε το 2005 διαμέρισμα στον Αγιο Στέφανο, χωρίς να δηλώσει πόσα χρήματα κατέβαλε για να το αγοράσει, αλλά και ποια είναι η αντικειμενική του αξία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Μαρκόπουλου, ο οποίος έχει δηλώσει πως αγόρασε διαμέρισμα στον Κορυδαλλό 83 τ.μ. έναντι μόλις 56.674 ευρώ, όταν είναι γνωστό τοις πάσι πως οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή είναι διπλάσιες.

Μαζί με το διαμέρισμα αγόρασε και αρκετές θέσεις πάρκινγκ αντί μόλις 419 ευρώ.

Πέστε μας τι μπορείτε να αγοράσετε με 419 ευρώ. Ούτε στάνη χωρίς τα πρόβατα…

Φυσικά αυτά δεν αφορούν μόνο τους βουλευτές της ΝΔ.

Η Θεοδώρα Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ αγόρασε διαμέρισμα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης 120 τετραγωνικών μέτρων αντί μόλις 50.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική του αξία είναι 81.141 ευρώ.

Την ίδια ώρα η σύζυγος του Θάνου Πλεύρη αγόρασε μονοκατοικία στο Χαλάνδρι αντί 148.787 ευρώ με αντικειμενική αξία 194.430 ευρώ.

Οσο για τον Γρηγόρη Ψαριανό, έχει στην κατοχή του διαμέρισμα 151 τ.μ. στο Νέο Ψυχικό, το οποίο αγόρασε μόλις 188.000 ευρώ, ενώ οι τιμές ζώνης στην περιοχή είναι σχεδόν διπλάσιες!

Έχει και συνέχεια: Όπως προέκυψε από τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες», ο πρωθυπουργός έχει χρέη 1.300.000 ευρώ, οι υπουργοί του έχουν συνολικά χρέη 11.400.000 ευρώ, ενώ η Ν.Δ., όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Δημοκρατία», χρωστά 391.600.000 ευρώ.

Ο Γ. Οικονόμου, αντί να απαντήσει στους πολίτες με ποιον τρόπο αποπληρώνονται τα δάνεια του Κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του, προτίμησε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση.

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δεν υπάρχει «τίποτε μεμπτό, ούτε και παράνομο»!

Όπως ισχυρίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «Βουλευτές της Ν.Δ. και κυβερνητικά στελέχη πράγματι έχουν δάνεια από τράπεζες, τα οποία δηλώνουν στο “πόθεν έσχες”. Όπως ακριβώς δάνεια από τράπεζες έχουν και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί Έλληνες. Ούτε μεμπτό είναι ούτε παράνομο. Το γεγονός ότι το ανάγει σε αντιπολιτευτικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντάς το μάλιστα με ένα συγκεκριμένο ζήτημα, που έχει όντως κοινωνική διάσταση, είναι άλλη μια απόδειξη του ακραίου λαϊκισμού του».

Την ίδια στιγμή όμως ο απλός κόσμος χάνει το σπίτι του μόλις παρουσιάσει αδυναμία πληρωμής των δόσεων.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top